kronika

Povzročil nesrečo in pobegnil

18.8.2016 | 10:45 | J. S.

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (arhiv DL)

Trebanjski policisti so bili sinoči nekaj pred 20. uro obveščeni o prometni nesreči v Gorenjih Ponikvah. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 19-letni voznik. Po nesreči je povzročitelj odpeljal s kraja.

Na podlagi opisa vozila so policisti povzročitelja izsledili. 28-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in zakon o voznikih za omenjene kršitve določata globo v višini 2.320 evrov. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk, so sporočili z novomeške Policijske uprave.

Nesrečama botrovala neprilagojena hitrost
Poročali pa smo že o včerajšnjih nesrečah na cesti med Vavto vasjo in Drganjimi Seli ter na avtocestnem priključku Mačkovec. Kot so še sporočili z novomeške Policijske uprave, so bili nekaj po 10. uri so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Vavto vasjo in Drganjimi Seli. Ugotovili so, da je 23-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, trčila v zaščitno ograjo in se prevrnila po pobočju. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala.

Na avtocestnem priključku Mačkovec za smer Obrežje pa je nekaj pred 16. uro 47-letni motorist iz Italije pri vključevanju na avtocesto zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel. Motor je drsel preko voznega in pospeševalnega pasu in obstal ob zaščitni ograji. Pri padcu se je lažje poškodovala 43-letna potnica na motorju.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava