kronika

Odstranili 44 topovskih granat

21.8.2016 | 19:00 | M. Ž.

Odstranili 44 topovskih granat

Danes zjutraj so pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Zahodnoštajerske regije v reki Krki pri ulici Na Žago v Novem mestu nadaljevali z odstranjevanjem neeksplodiranih ubojnih sredstev, na katere so včeraj naleteli potapljači pri vodnih aktivnostih. Pripadniki omenjene enote so odstranili in varno uskladiščili 44 topovskih granat italijanske in nemške izdelave, vse še ostanek druge svetovne vojne.

Odvržene medicinske igle in ampule

Občan je nekaj pred deseto dopoldan v bližini Zgornjega Obreža v občini Brežice naletel na odvržene medicinske igle in ampule. Poklicni gasilci PGE Krško so jih odstranili in primerno uskladiščili.

Gorele gume

Ob 14.40 so v Rimšu v občini Krško gorele odpadne gume. Gasilci PGE Krško so ob prihodu na kraj ugotovili, da požara ni bilo.

Sršeni ogrožali ljudi

V Volovniku v občini Krško so okoli pol štirih popoldne sršeni ogrožali domačine. Gasilci PGE Krško so sršenje gnezdo odstranili.

‹ nazaj

Komentarji (2)

22.8.2016Ocenikurirček 
Kar 6 mesecev v letu 1944 in 1945 , so partizani neuspešno oblegali Novo mesto. In to so nekateri ostanki.
22.8.2016—   (1) (1)Ocenikurirček 
Praktično vsa SLO partizanska vojska (ca.3700 oseb) je več kot pol leta oblegala Novo mesto katerega je branilo ca. 300 nemških rezervistov. Potem pa so se spomladi leta 1945 Nemci "neopazno" zapeljali mimo partizanske kontrole v Žabji Vasi, na Ratežu in pri Kremenu in presenetili pijane partizane na Javorovici, katere je izdalo komunistično vodstvo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava