kronika

Na avtocesti v odbojno ograjo; danes brez elektrike

22.8.2016 | 07:10 | M. K.

Na avtocesti v odbojno ograjo; danes brez elektrike

Sinoči ob 19.39 uri je na avtocesti Novo mesto-Trebnje, pri bencinski črpalki Dul, v smeri Ljubljane, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je voznik osebnega vozila zaletel v odbojno ograjo in obstal na prehitevalnem pasu. Poškodovanega voznika so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, počistili razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem.

Strela udarila blizu hiše

Minulo noč ob 0.28 je na Daljnem Vrhu, občina Novo mesto, strela udarila v neposredno bližino stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto so preventivno opravili ogled objekta in s termokamero pregledali podstrešje.

Voda v hiši

Ob 18.55 je v Žlebiču v občini Ribnica meteorna voda zalila prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Sušje so iz kleti izčrpali okoli tri kubične metre vode.

Odstranili osje gnezdo

Ob 19.43 so v naselju Rakovec, občina Brežice, gasilci PGD Obrežje iz podstrešja in ostrešja stanovanjske hiše odstranili osje gnezdo.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes od 7.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP STAJE PRI STEHANJI VASI med 7.00 in 8.00, TP VIDEM VRH med 8.30 in 9.30, TP MALI VIDEM med 10.30 in 11.30, TP ŠKOVEC med 12.00 in 13.00, TP BREZA med 13.15 in 14.00, ter TP ŠTEFAN (na izvodu AJDIČ- MIŠIČ) od 8.00 do 9.00.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo od 13.00 do 14.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP HOTEL OTOČEC 1994.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško okolica na območju TP Senovo Božičnik izvod Božičnik stara hala med 9. in 14. uro ter na področju nadzorništva Brežice na območju TP Mrzlava vas izvod kozolec med 9. in 14. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava