novice

Začenja se drugi prijavni rok za študijski vpis

22.8.2016 | 13:35 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Ljubljana - Na visokošolskih zavodih se bo danes začel drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe in enovit magistrski študij za študijsko leto 2016/17, ki bo trajal vse do 29. avgusta. Skupaj je razpisanih 8433 vpisnih mest, in sicer 5314 za redni in 3119 mest za izredni študij.

Ljubljanska univerza je razpisala 3197 vpisnih mest (2045 za redni in 1152 izredni študij), mariborska univerza 2787 mest (1857 za redni in 930 za izredni študij), primorska univerza 800 mest (677 za redni študij in 123 izrednega), novogoriška univerza 294 mest (169 za redni, 125 za izredni študij) ter javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi 1355 vpisnih mest (566 za redni in 789 za izredni študij).

Prijava za vpis poteka preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/prijava. Drugo prijavo lahko oddajo kandidati, ki niso oddali prve prijave ali s prvo prijavo niso bili nikamor sprejeti.

Izjemoma se lahko prijavijo tudi kandidati, ki so oddali prvo prijavo in bili v prvem roku sprejeti, če imajo za to upravičen razlog. O teh odloči komisija pristojne visokošolske prijavno-informacijske službe na osnovi pisne prošnje z dokazili, ki jo kandidat pošlje skupaj s prijavo.

Podatki o še prostih vpisnih mestih so že objavljeni na spletnih straneh univerz, visokošolskih zavodov ter ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Kandidati bodo prejeli sklep o rezultatu izbirnega postopka v drugem roku najpozneje do 23. septembra. Vpis sprejetih v drugem roku bo potekal od 26. do 29. septembra.

Tretji prijavni rok pa bo potekal med 1. in 3. oktobrom in je namenjen tistim, ki se v prvem in drugem prijavnem roku v izbirnem postopku niso uvrstili v nobenega od študijskih programov.

V prvem roku je bilo sicer na želene visokošolske zavode sprejetih 11.123 kandidatov od skupno 15.155 prijavljenih, je poročala STA.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava