kronika

Trčila v kolesarko. Dva voznika bežala pred policisti

22.8.2016 | 11:45 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

V krožišču pri Brežicah se je v petek popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi kolesarka in voznica avtomobila, danes poročajo s PU Novo mesto. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi vožnje 17-letne kolesarke v nedovoljeni smeri in izsiljevanja prednosti 19-letne voznice avtomobila. Lažje poškodovano kolesarko so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Zasegli več vozil

Črnomaljski policisti so v petek nekaj po 12. uri pri Črnomlju opazili voznika avtomobila, ki se je nepravilno vključeval v krožišče in izsilil prednost drugemu vozniku. Zapeljali so za kršiteljem in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar voznik njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kasneje je vozilo ustavil in se med postopkom izdajal za drugo osebo. Policisti so ugotovili, da gre za 21-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V avtomobilu je prevažal otroka, ki ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Vozil je neregistriran avtomobil Hyundai accent, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, avtomobil pa ni zavarovan. Policisti so mu ga zato zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve je določena globa v višini 2670 evrov.

Policisti Policijske postaje Novo mesto so v noči na soboto na lokalni cesti v okolici Straže ustavljali voznika Volkswagen golfa. Tudi ta njihovih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z nevarno vožnjo. Policisti so kršitelja spremljali in ga pri Birčni vasi ustavili z uporabo sredstva za prisilno ustavljanje vozil. 46-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili še preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,42 miligrama alkohola. Golf so mu zasegli, zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov pa izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Pridržali pijanega voznika

Med kontrolo prometa v okolici Krškega so policisti v noči na nedeljo ustavili voznika avtomobila in mu »ponudili« alkotest. 54-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vzel orodje

V Dolenji vasi pri Krškem je minuli teden nekdo vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in s seboj odnesel varilni aparat, kosilnico in plinsko jeklenko.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava