kronika

FOTO: Policisti med mladimi belokranjskimi gasilci

23.8.2016 | 11:00 | J. A., foto: PP Črnomelj

FOTO: Policisti med mladimi belokranjskimi gasilci
FOTO: Policisti med mladimi belokranjskimi gasilci
FOTO: Policisti med mladimi belokranjskimi gasilci

Črnomelj - Policijska postaja Črnomelj se je prejšnji teden odzvala vabilu Gasilske zveze Črnomelj, da na 14. taboru gasilske mladine v Srednjih Radencih mladim gasilcem predstavi svoje delo, je sporočil Sandi Kozan iz PP Črnomelj in dodal, da so črnomaljski policisti in tamkajšnji gasilci uspešno sodelovali že pri postavljanju začasnih tehničnih ovir ob državni meji in tako s skupnimi močmi pripomogli k uspešnemu obvladovanju nedavnega migracijskega toka.

Tokratnega gasilskega tabora se je udeležilo 70 mladih gasilcev, ki so si z velikim zanimanjem ogledali prikaz prijetja dveh nevarnih storilcev, ki bežita z vozilom. Prikaz so izvedli pripadniki Posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto ob pomoči vodnika službenega psa Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto, ki je izsledil v objektu skritega nevarnega storilca.

Po končanem prikazu so policisti udeležencem tabora razkazali tudi zaščitno opremo policista posebne policijske enote, ki so jo mladi lahko tudi preizkusili in se za trenutek spremenili v filmskega »robocopa«.

Posebne pozornosti je bil deležen službeni policijski pes, ki je otroke in njihove mentorje navdušil s svojo poslušnostjo, njegov vodnik Stanko Fakin pa je neutrudno odgovarjal na vsa otroška vprašanja.

Policisti so bili veseli, da so mladi pokazali toliko zanimanja za poklic policista, je dodal Kozan.

‹ nazaj

Galerija (9)

mg001
mg002
mg003
mg004
mg005
mg006
mg007
mg008
mg009

Komentarji (1)

23.8.2016Ocenigasilec 
zelo lepo imajo tudi nasi policaji Rex-a vidim

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava