Lah zapušča poslansko skupino SDS

23.8.2016 | 12:00

Zvonko Lah

Zvonko Lah

Mirna Peč, Ljubljana - Poslanec SDS Zvonko Lah (nekdanji mirnopeški župan) namerava v prihodnjih dneh izstopiti iz poslanske skupine SDS, sta poročala Radio Slovenija in portal Siol.net, deloval bo kot samostojni poslanec. "Potem pa bom videl, ali bom lahko normalno delal, če ne, se bo verjetno treba komu priključiti," je pojasnil.

O razlogih za izstop za portal za zdaj ni hotel govoriti, več pa naj bi javnost izvedela v sredo ali četrtek, je napovedal. Na vprašanje, ali bo izstopil tudi iz stranke, pa je odgovoril: "Saj me bodo tako ali tako izključili."

Maja letos je poslansko skupino SDS že zapustil poslanec Andrej Čuš, že takrat pa se je ugibalo, da bi jo do poletja utegnil zapustiti tudi Lah.

Za Dolenjski list je prejšnji mesec, ko je še razmišljal o odstopu, povedal, da se ne strinja s politiko stranke.

»Zadnje čase se ta preveč ukvarja s preteklostjo in premalo s prihodnostjo, na kar sem že večkrat opozoril,« je dejal Lah. Ob tem je še poudaril, da je bilo do sedaj na nekaterih področjih premalo narejenega, čeprav bi lahko bilo več, in izpostavil področje kmetijstva. »Ker v državnem zboru ni stranke SLS, sem pričakoval, da bo SDS prevzela to področje, pa ni bilo posluha.«

Lah je še poudaril, da se strinja z večino stališč stranke glede pravosodja, javne uprave in bančne luknje, vendar so velike težave na primer tudi v gospodarstvu, kjer Slovenija zamuja številne priložnosti, je opozoril.

»Vse več je očitkov za nazaj in pogrevanja zgodovine. Kot nekdanji župan imam rad konkretne programe in projekte, ne pa kritiziranja,« je še tedaj povedal Lah.

J. A.

Komentarji (17)

23.8.2016 2   (3)   (1)   OceniVEČNI POSLANEC 
G. LjAH, vam je pa potrebno čestitati za ta pogumen korak, vendar je nekoliko pozen. Dolga leta ste skupaj z ostalimi pajdaši SDS korakali, zdaj je prišel čas, ko je potrebno plačati vse te zablode. Upam samo, da vas ne bodo sprejeli v SLS ali kakšno drugo stranko, ker so se komaj rešili podobnih politikov in dušebrižnikov v politiki. Ob tej priložnosti, bi vas prosil, da se vrnete v delovno razmerje na občini Mirna peč in rešite zablode in nestrokovne odločitve na področju urejanja prostora, ki so bile sprejete v vašem mandatu županovanja. To bi bila poštena in kvalitetna odločitev, s katero bi najbolje pomagali kraju iz katerega se odšli v parlament. Vaše parlamentarne izkušnje in spoznaja, bi bila zelo koristna in uporabna, da prebivalci Mirnopeške občine NE BI VEČ PLAČEVALI KAZNI IN IMELI NOČNIH TRAVM, ki so bile povzročene s sprejetjem OPN in ostalih drznih vaših odločitev in " strokovnih dejanj". S spoštovanjem g. poslanec.
23.8.2016 2   (2)   (0)   OceniJura 
a o tem, da gre za užaljenost, ker ga nihče noče kandidirat za novega poslanca, pa nič? Hruhoborstvo, nič drugeta. Vsaj toliko realni bodite in povzamenite še pojasnilo SDS,
23.8.2016 6   (6)   (0)   Ocenikurirček 
Strokovne kadre je v SLO težko dobiti, eni še niso doštudirali, drugi se selijo v tujino. Tako je tudi vlada za nadzornika Gozdarskega državnega podjetja izbrala ca. 85 letnega Pavla Brgleza očeta Brgleza, ki je predsednik Državnega zbora. Čeprav je tovariša Brgleza predlagal DESUS in ne SMC.
23.8.2016 4   (4)   (0)   Ocenikurirček 
Pa da ne bo kdo mislil da tov. Brglez nima izkušenj. On je bil direktor v Lesnini že pred ca. 40 leti , dokler ga niso "brcnili" v ta zadnjo. Bravo Miro Cerar! Kdor zna zna!
23.8.2016–1   (0)   (1)   Oceniborc 
bravo zvone. le malo kasno ti je prišlo. če to berete tudi ostali vojščaki od jajčkota, vam svetujem, da storite enak korak, kati čez par mesecev bo prepozno. naj osamosvojitelj ostane sam in njegovih 500 podkupljenih starčkov, ki protestirajo po ljubljani.
23.8.2016Oceniborc 
bravo zvone. le malo kasno ti je prišlo. če to berete tudi ostali vojščaki od jajčkota, vam svetujem, da storite enak korak, kati čez par mesecev bo prepozno. naj osamosvojitelj ostane sam in njegovih 500 podkupljenih starčkov, ki protestirajo po ljubljani.
23.8.2016 1   (2)   (1)   Oceniborc 
bravo zvone. le malo kasno ti je prišlo. če to berete tudi ostali vojščaki od jajčkota, vam svetujem, da storite enak korak, kati čez par mesecev bo prepozno. naj osamosvojitelj ostane sam in njegovih 500 podkupljenih starčkov, ki protestirajo po ljubljani.
24.8.2016—   (2)   (2)   Oceni Izdaja volilcev se še nikomur ni obrestovala 
Po medijskih objavah o izstopu Zvonka Laha iz SDS, ki so se pojavile spomladi in ki jih je poslanec najprej zanikal, smo v SDS opravili z njim več formalnih pogovorov. Kot glavni problem svojega nezadovoljstva je izpostavil dejstvo, da ga noben občinski odbor ni evidentiral kot kandidata za prihodnje državnozborske volitve. Ker je poslanec sam predsednik OO SDS Mirna Peč, evidentiranje ne bi smelo predstavljati kakega problema, zato je bilo z njim dogovorjeno, da glavnemu tajništvu dostavi zapisnik seje IO matičnega odbora z ustreznim sklepom o evidentiranju. G. Lah je namreč trdil, da je bil na seji IO OO SDS Mirna Peč evidentiran kot kandidat, le zapisnika da še niso poslali v razpisanem roku. Zapisnika kljub obljubi poslanca do danes na GT SDS še nismo prejeli. Na nobenem od razgovorov z vodstvom SDS poslanec Lah kot razlog za izstop iz PS SDS ni navajal nobenih vsebinskih dejstev, ki se pojavljajo v njegovih medijskih izjavah. Z njimi zgolj zavaja oziroma ponavlja floskule o SDS, ki jih lansirajo režimska trobila. Poleg dejstva, da ga kot kandidata za poslanca ni na listi, je omenjal le še svoje nezadovoljstvo, ker ni postal predsednik odbora za kmetijstvo v DZ. SDS pričakuje od poslanca Laha, da bo v primeru izstopa iz PS SDS spoštoval lastnoročno podpisano pogodbo o kandidaturi in etični kodeks in da ne bo izdal zaupanja volilcev, ki so obkrožili številko pred njegovim imenom na listi SDS. (Vir: SDS)
24.8.2016 3   (3)   (0)   Ocenikar nekaj 
Ne vem kolega Zvone bila sva skupaj v SDS-u, takrat sem te spoštoval a ko si zamižal, ko je prišlo do prevare ali nastavljenih volitev v SDS sem videl, da si človek brez hrbtenice, zato verjamem vsem, ki pišejo o tvojem slabem delu v občini saj tam moraš biti prvo človek, potem pa župan. Zvone palica ima zmerom dva konca, zdaj te je udarila nazaj !
24.8.2016 6   (6)   (0)   Oceni727 
Glede na to koliko ljudi je Lah zajebal in zjebal bi ga blo treba izgnat iz države ne pa samo iz SDS.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava