dolenjska

20. Spominski pohod na Trdinov vrh in Noč na Krki

25.8.2016 | 13:40 | M. Ž.

Dom na Gospodični (Foto: arhiv DL)

Dom na Gospodični (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Planinci to soboto, 27. avgusta, vabijo na 20. spominski pohod in srečanje planincev Meddruštvenega odbora planinskih društev Dolenjske in Bele krajine. Ta se bo s kulturnim program pri Planinskem domu pri Gospodični na Gorjancih začel ob 11. uri.

Na pohod, ki ga bodo vodili vodniki, se bodo lahko pohodniki podali iz Novega mesta ali Gabrja. Iz Novega mesta bodo na pot krenili ob 6.30 uri izpred Agroservisa v Žabji vasi preko Šentjošta, po dolini ob potoku Klamfer in čez Pangrč Grm do Gospodične, kjer bo kot že omenjeno krajši kulturni program, nato na Trdinov vrh in nadalje na Miklavž, kjer bo daljši postanek in prijateljsko srečanje, Krvavi kamen do Gospodične in se nato spustili do Gabrja.

Tako imenovana lažja varianta pa se bo začela ob 8.30 z odhodom avtobusa z avtobusne postaje Novo mesto. Ta bo ustavljal na vseh postajališčih do Gabrja, kjer bo začetek pohoda ob 9. uri. Pot bo pohodnike vodila po markirani poti Šumeči potok – Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih, slabo uro hoda. Od tu bodo šli do Miklavža in se po srečanju preko Gospodične vrnili v Gabrje. Ob 16. uri bo za pohodnike brezplačen avtobusni prevoz v Novo mesto.

Pestra sobota

Omenjeni spominski pohod je del pestrega sobotnega dogajanja v Novem mestu, poimenovanega Noč na Krki: Tako Teniški klub Potrovald vabi na tradicionalni Beli teniški turnir, člani LKD Mavrica pripravljajo Galerijo na prostem, na kateri bo sodelovalo 28 novomeških slikarjev, nadaljeval se bo projekt Krka Živi, v sklopu katerega organizatorji vabijo na rekreativni spust po Krki od Loke do Otočca, na igriščih na Loki bo vse od 9. ure dalje potekal turnir v odbojki na mivki, ob svoji 10-letnici bo vozil Rudolfov splav, v mestu se bo odvijala kolesarska dirka okoli Grma, športni dan pa se bo zaključil z muzejsko delavnico izdelovanja čolničkov za otroke in pestrim glasbenim programom na igriščih na Loki. S svojimi šalami bosta program povezovala znana policista Franci in Janez iz filma Milice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava