dolenjska

Kolesarjem prijazen tudi Vrtec Pedenjped

25.8.2016 | 10:10 | M. M.

Foto: MO Novo mesto

Foto: MO Novo mesto

Novo mesto - Vrtec Pedenjped je novi prejemnik certifikata Kolesarju prijazni, ki ga podeljuje Mestna občina Novo mesto. Vodstvo vrtca si z različnimi projekti že vrsto let prizadeva za kolesarsko vzgojo malčkov in njihovih staršev, so danes sporočili z občine.

Župan Gregor Macedoni je ob predaji certifikata ravnateljici vrtca Meti Potočnik poudaril: »Poslanstvo, ki ga opravlja Vrtec Pedenjped, je seveda še veliko večje od izpolnjevanja pogojev za pridobitev certifikata. Gre namreč za oblikovanje temeljnih vedenjskih vzorcev in veščin, ki otrokom ostanejo za vse življenje.«

Kot je znano, k pridobitvi certifikata lahko pristopijo vse organizacije (zasebna ali javna podjetja, ustanove ali nevladne organizacije in združenja), ki delujejo na območju novomeške občine  in izpolnjujejo minimalne kriterije, določene s Pravilnikom za pridobitev certifikata. Pridobitev certifikata je brezplačna.

Maja letos so prvi tovrstni certifikat podelili prav mestni občini.

‹ nazaj

Komentarji (2)

25.8.2016 1 (1) (0)Ocenijst 
Upam, da se otroci po kolesarjenju odžejajo s flaširano vodo,... ker itak iz pipe ni dobra
25.8.2016 2 (2) (0)Oceniobčan 
Če bo Macedoni še dolgo vodil občino, starši sploh ne bodo imeli denarja za bencin in bodo tudi otroke v vrtec vozili s kolesi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava