Za 50 mirnskih otrok! In nove športne copate…

25.8.2016 | 12:30

Z lanskega dobrodelnega teka... (Foto: Lapego)

Z lanskega dobrodelnega teka... (Foto: Lapego)

Foto: Lapego

Foto: Lapego

Mirna - Še deset dni nas loči od 4. dobrodelnega teka po Trimmigo. Letos mirnski prostovoljci zbirajo denar za nakup športnih copat za vsaj 50 otrok, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin. Te si bodo otroci lahko izbrali od vključno 1. septembra, ko bodo posamezniki tudi uradno obveščeni o tej možnosti. Ambasadorka letošnjega teka je najboljša slovenska smučarka skakalka Maja Vtič.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost z občine Mirna, tamkajšnji prostovoljci, zbrani pod okriljem Društva za šport, kulturo in turizem Mirna, letos že četrto leto zapored pripravljajo dobrodelni tek z bogatim spremljevalnim programom. Prvo soboto v septembru, natančneje 3. septembra, bo tako na začetku trim steze Mirna-Gorenja vas, pri igralih pod gradom na Mirni, pestro že od jutra.

"Dogajanje se bo pričelo ob 9. uri s pobiranjem prijav in prevzemom štartnih številk. Sledi pohod, štarti otroških tekov in pa ob 11. uri štart teka na šest kilometrov, kjer se letos nadejamo novega rekorda proge. Ves čas bo potekal bogat spremljevalni program – od skupinskega ogrevanja, prikaza borilnih veščin, predstavila se bo gimnastična skupina, poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. Dogodek je namenjen medgeneracijskemu druženju, spodbujanju športa in seveda dobrodelnosti," je povedala prostovoljka Neža Finžgar.

Nataša Nagode, predsednica Šolskega sklada Osnovne šole Mirna, pa dodaja: "Z letošnjo akcijo želimo omogočiti nakup kakovostnih športnih copat 50 otrokom iz družin z več otroci, enostarševskih družin ali družin z nizkimi dohodki, saj se organizatorji dobrodelnega teka zavedamo, da vstop v novo šolsko leto predstavlja res velik finančni zalogaj za vse družine s šoloobveznimi otroki. Ob koncu naj dodam, da računamo na vašo udeležbo, saj želimo pomagati čim več družinam."

Vse informacije o dogodku, natančnejših začetkih tekov in pohoda ter povezavo do prijavnice lahko zainteresirani najdejo na Facebook strani dogodka. Mirnski prostovoljci prijave na tek že zbirajo, seveda pa so prijave na vse teke možne tudi prihodnjo soboto, na dan dogodka neposredno na prireditvenem prostoru, so še opozorili v vabilu na dogodek.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava