dolenjska

V Vrhpolju veseli novega mostu in prve informativne table

26.8.2016 | 09:10 | Besedilo in foto: L. Markelj

Trak novega mostu čez potok Kobila sta prerezala najstarejši vaščan Alojz Sever in podžupan šentjernejske občine Janez Selak.

Trak novega mostu čez potok Kobila sta prerezala najstarejši vaščan Alojz Sever in podžupan šentjernejske občine Janez Selak.

Gorenje Vrhpolje - Včeraj popoldne so v okviru Jernejevega v Gorenjem Vrhpolju slovesno odprli nov, sodoben betonski most, ki je nadomestil nekdanjega kamnitega, ki ga je septembra 2014 uničila vodna ujma, ter novo informativno tablo.

Most čez potok Kobila je bil pred dvema letoma zelo načet in nevaren, zato ga je šentjernejska občina dala takoj zapreti in kmalu odstraniti. Vas je bila takrat razdeljena na dva dela, vsakdanje poti so bile onemogočene, k sreči pa je začasen obvoz skozi svoj most in dvorišče dovolil bližnji sosed Judež. Druge rešitve ni bilo, kot izgradnja novega mostu in krajani, ki so ustanovili gradbeni odbor - vodil ga je Slavko Drobež - so hvaležni vodstvu občine, da jim je prisluhnilo in ustreglo. Danes so zadovoljni.

Odprtje nove informativne table: Janez Selak in na desni Betka Luštek.

Odprtje nove informativne table: Janez Selak in na desni Betka Luštek.

Dela je izvajala gradbena mehanizacija Marko Luštek s.p., direktor občinske uprave Samo Hudoklin, ki je v nagovoru poudaril predvsem dobro sodelovanje s krajani, pa se je zahvalil tudi delavcem EDŠ ter Ribiški družini Novo mesto, saj je potok Kobila gojitveni potok, in so morali pred deli poskrbeti tudi za ribji živež. O pomenu mostu in vlogi potoka Kobila, ki je v »starih časih« pomenil razvoj vasi - potok je imel nešteto mostov, ki so danes žal neprehodni, poganjal je nič koliko mlinskih koles in žag - je spregovoril Matjaž Zagorc iz gradbenega odbora. Nov most, ki je občino stal 61.458 tisoč evrov, Zavarovalnica Triglav pa je prispevala za ograjo, je blagoslovil šentjernejski župnik in dekan g. Anton Trpin in spomnil, da so še kako pomembni tudi medčloveški mostovi prijateljstva, spoštovanja in strpnosti. Besede pohvale in zahvale je izrekel še podžupan Janez Selak.

Otroci so poskrbeli za lep program na slovesnosti.

Otroci so poskrbeli za lep program na slovesnosti.

Ob otvoritvi mostu pa so v Gorenjem Vrhpolju slovesno predali namenu tudi prvo informativno tablo z naslovom Življenje ob potoku Kobila, za katero je poskrbelo tamkajšnje zelo dejavno turistično društvo. Njegova predsednica Betka Luštek je poudarila, da si bo društvo še naprej prizadevalo za ohranjanje bogate naravne in kulturne dediščine vasi, na kar so zelo ponosni in da bodo poskrbeli, da v prihodnje vas dobi še kako novo informativno tablo o dediščini Vrhpolja.

Dogodek, ki ga je vodila Marjetka Rangus, so popestrili najmlajši vaščani s prisrčnimi pevsko-plesnimi točkami, ter ljudski pevci iz Vrhpolja pod vodstvom prof. Toneta Finka. Svojo pesem o novem mostu je povedala tudi ga. Hudoklin.

‹ nazaj

Galerija (37)

MOST_001
MOST_002
MOST_003
MOST_004
MOST_005
MOST_006
MOST_007
MOST_008
MOST_009
MOST_010
MOST_011
MOST_012
MOST_013
MOST_014
MOST_015
MOST_016
MOST_017
MOST_018
MOST_019
MOST_020
MOST_021
MOST_022
MOST_023
MOST_024
MOST_025
MOST_026
MOST_027
MOST_028
MOST_029
MOST_030
MOST_031
MOST_032
MOST_033
MOST_034
MOST_035
MOST_036
MOST_037

Komentarji (1)

26.8.2016–1 (0) (1)OceniOBISKOVALEC 
Ja lepo, da so vsaj nekaj postoril. Kr nekaj časa smo jih prosili. KAJ je pa delal in se slinu BERTO, bivši podžupan. Prav je da se počasi odmakne iz šentjernejske politične scene. Pa skrivat se ni treba. Ni čiste vesti. Ja ampak župan bi pa lahko bil z nami. Nič ga opravičevati, direktor občinske uprave. To je obveza, da ste z nami na prireditvah in kaj pametnega poveste ne pa kolcat pri govorih.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava