Danes se začenja Semiška ohcet

26.8.2016 | 10:30

Ilustrativna slika. (Foto: M.B.J., Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: M.B.J., Arhiv DL)

Semič - Turistično društvo Semič, Športno društvo Partizan Semič in Kulturni center Semič, ki organizirajo letošnjo Semiško ohcet, so si to največjo semiško prireditev zamislili kot preplet starega in sodobnega, poimenovali pa so jo Šopek ljubezni. Začeli bodo danes ob 19. uri z otvoritvijo razstav v Kulturnem centru ter koncertom Stiškega kvarteta, skupin Dan D in Jardier ter Sandre Erpe.

Najbolj pestro bo v soboto popoldne in zvečer. Obiskovalci si bodo lahko spekli štrudel ali naredili šopek iz krep papirja, si ogledali peko piškotov. Lahko se bodo peš ali s kolesom podali na izlet okrog Semiča. Ne bo manjkalo nastopov glasbenikov, plesalcev, blagoslovili bodo motoriste in kolesarje in podelili priznanja za najboljše štrudle. Ob 19. uri se bo začel osrednji program, na katerem bodo na zelenici pri Kulturnem centru nastopile folklorne skupine Semiška ohcet, Društva Žumberčanov in prijateljev Žumberka Metlika s tamburaško skupino Klasje KUD Žumberak Novo mesto ter folklorna skupina Dragatuš.

V nedeljo, 28. avgusta, pa bo ob 11. uri 57. srečanje borcev domicilnih enot NOV in POS Bele krajine, ob 15. uri bo otroška igrica Pepelka in animacijska delavnica, ob 18. uri pa še srečanje članov belokranjskih društev vinogradnikov.

V spremljevalnem programu bo mogoče pokušati vina v vinski kleti Muzejske hiše Semič, si ogledati polete jadralnih padalcev in predstavitev Modelarskega društva Bela krajina v Dragah pri Semiču. Obiskovalci Semiške ohceti bodo lahko obiskali tudi Krajevno muzejsko zbirko Semič, domačijo ljudskega godca in pevca Tončka Pluta na Mladici in kraško jamo Malikovec, v kateri bodo razstavljene gobe.

Kot pravijo organizatorji, bo na Semiški ohceti vsega, tako kot na ohceti. Le poroke ne bo. A pričakujejo poročene, ki bodo obujali spomine na svojo poroko, tiste, ki jih poroka še čaka, in one, ki so najraje svati.

B. M. J.

Komentarji (4)

26.8.2016 1   (1)   (0)   OceniMajda 
Pa zakaj boste vključili še maškarado ?
26.8.2016 4   (4)   (0)   Ocenišokica 
vsako leto ista pesem,isto vse....lahk bi ukinili,ker od tega ni nič,zguba denarja,našega....pred 15-20leti nazaj ajde je še bilo poroki podobno,,sda to ni nič,folk nima ne denarja,ne časa,ne službe v tej revni belikrajni
26.8.2016–2   (0)   (2)   Ocenibralec 
Ne jamraj "šokica" sedaj imate denar v vašem koncu saj vam lastnik Iskre ne zaračunava parkirnino.
26.8.2016 1   (1)   (0)   Ocenidelavec 
Da, da nimate pojma! Včasih nas je delalo 1700 pa vsi smo imeli delo in plače. Feštali smo skoraj vsak vikend a sedaj se niti na kmačko ohcet ne upamo ker ni denarja. Saj ne krivimo lastnika koliko, denarja je moral on dati iz svojega žepa auuu če bi vedeli bi vas kap.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava