kronika

Voznica izsilila prednost motoristu

26.8.2016 | 12:45 | L. M.

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Danes, nekaj minut čez 6. juro je regijski center obvestil policiste, da je na glavni cesti Boštanj – Krško, na Radni, prišlo do prometne nesreče med osebnim avtomobilom in motoristom. Po prvih ugotovitvah ogleda naj bi 49-letna voznica osebnega avtomobila pri vključevanju s stranske na glavno cesto izsilila prednost 55-letnemu motoristu. Motorist se je pri trku hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v bolnišnic. Oba udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, alkohola ni bilo prisotnega. O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Zaradi obravnavne prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet na glavni cesti do pol devet ure oviran in je potekal izmenično po enem voznem pasu.

Brežičan večkrat grozil, zdaj so ga ovadili

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto so v avgustu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja »Samovolje« po 2. in 4. odstavku 310. člena kazenskega zakonika kazensko ovadili 55-letnega državljana Hrvaške, prebivajočega v Brežicah.

Osumljeni naj bi v mesecu juniju in juliju večkrat resno grozil 36-letniku in njegovi družini iz Posavja zaradi izterjave dolga, ki je nastal zaradi denarnega posojila oškodovančevemu očetu (domnevno v višini 200 tisoč evrov glavnice za dobo enega meseca in 30 tisoč evrov obresti). Poleg omenjene ovadbe so krški policisti osumljenca in njegovega sina ovadili še zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedotakljivosti stanovanja, saj naj bi v mesecu juliju samovoljno vstopila v hišo oškodovančeve družine (ko oškodovanca ni bilo doma) in zahtevala vračilo dolga.

1. avgusta so v okolici Krškega 55-letnemu osumljencu in njegovemu sinu odvzeli prostost in ju pridržali. Med hišno preiskavo na domu osumljenca so zasegli teleskopsko palico, električni paralizator in različno dokumentacijo. Osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi ponarejanja dejanja, goljufij in groženj. V letu 2014 je bil zaradi groženj pravnomočno pogojno obsojen, preizkusna doba je potekla v začetku leta 2016. Po branih obvestilih naj bi se osumljeni med drugim ukvarjal s posojanjem denarja.

55-letnega osumljenca so - njegovemu sinu je bilo pridržanje pred tem že zaključeno - privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Krškem. Po zaslišanju je bil izpuščen. Zaradi pritožbe državnega tožilstva je senat sodišča naknadno odredil pripor, a je osumljeni v tem času zapustil državo in je zanj razpisano iskanje oziroma mednarodna tiralica.

Vlom v zadrugo ter v avto

Ponoči so vlomili v skladišče Kmetijske zadruge Metlika v Novem mestu, v Drgančevju. Po prvih ugotovitvah ogleda so odnesli za okoli tisoč evrov kave Barcaffe.

V Škrjančevju so med 15. uro in 20. uro vlomili v ob cesti parkiran osebni avtomobil. Iz avtomobila so odnesli motorno žago in tako lastnika oškodovali za okoli 300 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (3)

27.8.2016Ocenikorli 
motoristi so sami norci
27.8.2016Oceninina 
To je sama objestnost in norost.
27.8.2016Ocenimuzga 
Se strinjam, da svoje "znanje" kažejo tam, kjer ni treba!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava