avto moto

Tim Gajser v lovu na naslov med elito, njegov oče Bogo in Borut Koščak pa med veterani

27.8.2016 | 11:15 | Tekst in foto: Mitja Pungarčič/Mediamark

Bogomir Gajser, Borut Koščak in Tim Gajser

Bogomir Gajser, Borut Koščak in Tim Gajser

Assen - O čudežnem dečku svetovnega motokrosa Timu Gajserju, ki je pri devetnajstih letih tik pred osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v elitnem MXGP razredu, ne gre več veliko razpredati. Fant ima tokrat v nizozemskem Assnu na šestnajsti od osemnajstih dirk te sezone prvo priložnost, da osvoji laskavi naslov v tem elitnem razredu. Tokrat na dirki potrebuje le eno samo osvojeno točko več kot osemkratni svetovni prvak Antonio Cairoli. Naloga, ki jo mora Gajser opraviti, pa bo vse prej kot lahka.

Cairoli je tu lani zmagal tako kot Gajser, vendar je naš mladenič tu lani z zmago prevzel vodstvo v razredu MX2, kjer je pozneje v Ameriki postal tudi svetovni prvak. Da gre za zgodovinsko in epsko dirko tudi za sam slovenski motokros in ne le za Tima govori že dejstvo, da je že včeraj v Nizozemsko prispela ugledna delegacija naše AMZS in to kar s predsednikom Antonom Breznikom in vodjo športa pri AMZS Andrejo Prel na čelu. Podporo s tribun bo Gajser imel tudi tokrat odlično in upajmo, da se mu danes v kvalifikacijah in jutri v obeh vožnjah izide vse po načrtih.

Da pa ne bo pri svojem početju osamljen pa bosta poskrbela še dva slovenska veterana na dirki veteranskega svetovnega prvenstva. Eden od njiju je oče Tima Bogomir Gajser, za naše bralce pa je še posebej zanimiv drugi udeleženec te dirke, dolenjski dolgoletni dirkač doma iz Vira pri Stični Borut Koščak. Po dolgih letih dirkanja v motokrosu je po napolnitvi 40 let letos prvič v vlogi veterana na najprestižnejši dirki, kjer prav tako ne bo manjkalo lepo število nekdanjih svetovnih in evropskih prvakov, ki pa jih bo Bobo, kot ga prijatelji kličejo, doživel kot svoj ognjeni veteranski krst. Nanj se je tako rekoč pripravljal celo letošnjo sezono. Upajmo da se obema veteranoma posrečita dobra dva nastopa. Za oba bi bil že zelo lep uspeh uvrstitev med petnajsterico.

Vsekakor so vsi trije slovenski dirkači že včeraj opravili vse potrebno za današnje kvalifikacije in jutrišnjo dirko ter zvečer je med njimi bilo dobro in sproščeno vzdušje, kar nas vse skupaj navdaja z dobrimi občutki. Kako bodo opravili vsi trije z dirko v deželi tulipanov in vetrnic, pa bomo poročali kmalu po dirki.

‹ nazaj

Komentarji (1)

27.8.2016Ocenigorgi 
Zakaj pa ni več člankov o spidveju?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava