dolenjska

Danes višek praznovanja Jernejevo 2016

27.8.2016 | 10:00 | L. Markelj, foto: Anita Petrič

Golaž je na sejmu danes seveda kuhal tudi gostitelj dogodka, župan Radko Luzar. (Foto: A. P.)

Golaž je na sejmu danes seveda kuhal tudi gostitelj dogodka, župan Radko Luzar. (Foto: A. P.)

Srečelov z lepimi dobitki čaka. (Foto: L. M.)

Srečelov z lepimi dobitki čaka. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Letošnji občinski praznik Jernejevo, v okviru katerega se je in se še bo do jutri zvrstilo kar petdeset dogodkov, se bliža h koncu. Danes pravijo, bo doseglo vrhunec s tradicionalnimi prireditvami.

Že dopoldne je pestro na sejemskem prostoru, kjer župani oz. predstavniki sosednjih občin in turističnih društev kuhajo tradicionalni županov golaž. Poleg običajnega sejemskega dogajanja bo za mnoge zanimiva razstava eksotičnih živali domačin Aleša Ambrama - vse do 14. ure.

Slovesno dogajanje se bo pričelo ob 15. uri s slavnostno sejo občinskega sveta v Kulturnem centru Primoža Trubarja, sledila pa ji bo Jernejevega povorka, ko se skozi Šentjernej zvrsti številna množica domačih in sosednjih društev z zanimivimi predstavitvami. Napovedana petelinjada žal odpade, bo pa na prireditvenem prostoru zabavno in veselo tudi v poznih večernih urah, saj bodo zabavali ansambli Mladi Gamsi in ansambel Anžeta Šuštarja z gostjo Sašo Lendero, od 20. ure naprej pa se obeta Aktualova Galama z gosti: Ines Erbus, Orange Juice Band in Davor Borno. Sinoči se je obiskovalcev kar trlo na Petkovi pumpi s Tanjo Žagar in skupino Avantura, pestro je bilo tudi na plac, kjer je Društvo vinogradnikov Šentjernej skrbelo za promocijo cvička.

Ker je letošnje Jernejevo posvečeno prostovoljstvu, velja omeniti, da je že od včeraj obiskovalcem na prireditvenem prostoru voljo tudi bogat srečelov, s katerim želijo zbrati sredstva za gradnjo novega vrtca v Šentjerneju. Z lepimi nagradami in dobitki so se odzvala številna podjetja, obrtniki, društva, posamezniki …, ki se jim občina že vnaprej zahvaljuje za sodelovanje. Na voljo je kar preko 1.400 dobitkov. Srečka - vsaka zadene - stane pet evrov.

Jutri se bo dogajanje zaključilo s farnim žegnanjem ob 10. uri v župnijski cerkvi ter kasaškimi dirkami ob 14. uri na hipodromu.

‹ nazaj

Galerija (6)

IMG_9797
IMG_9798
IMG_9799
IMG_9800
IMG_9801
IMG_9802

Komentarji (1)

31.8.2016OceniSosedje 
Pozdravljeni organizatorji in novinarji. Nas okoliške sosede glavnega glasbenega odra pri Kulturnem centru pa zanima kdaj boste kaj napisali o norem nabijanju glasbe in s tem povzročene škode na objektih in tudi pri ljudeh in živalih? A se kdo sploh zamisli koliko škode je bilo povzročene? Ali moramo biti kar tiho in trpeti? Kdo sploh izda dovoljenja za kaj takega v centru? Hvala za korektne odgovore, oškodovanci

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava