ostali športi

Mladi šahisti na evropskem prvenstvu

29.8.2016 | 11:25 | M. M.

Novomeščani: Jure Zorko, Maj Zirkelbach in Vid Dobrovoljc

Novomeščani: Jure Zorko, Maj Zirkelbach in Vid Dobrovoljc

Maj Zirkelbach

Maj Zirkelbach

Vid Dobrovoljc

Vid Dobrovoljc

Slovenska mladinska šahovska reprezentanca.

Slovenska mladinska šahovska reprezentanca.

Praga - V češki prestolnici se je včeraj zaključilo letošnje evropsko mladinsko šahovsko prvenstvo. V starostnih kategorijah fantov oziroma deklet do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let je nastopilo kar 1309 šahistov in šahistk iz vse Evrope, med njimi tudi 23 predstavnikov Slovenije. Glavni trener slovenske reprezentance je bil letos Jure Zorko, trener ŠD Krka Novo mesto. »Vsi igralci so na prvenstvu odigrali po devet partij standardnega šaha, tako da je bilo skupno v Pragi uradno odigranih kar 5843 šahovskih partij. Najuspešnejša država je bila vnovič Rusija, ki je osvojila petnajst medalj, od tega pet zlatih,« je sporočil Robert Rudman.

Med enajstimi slovenskimi mladinci se je najbolj izkazal mladi novomeški FIDE mojster Vid Dobrovoljc, ki je v svoji starostni kategoriji fantov do 16 let osvojil odlično 19. mesto (med 130 udeleženci te kategorije). Šahovsko društvo Krka Novo mesto je zastopal tudi Maj Zirkelbach, ki je bil 64. med fanti do 18 let. ŠD Kočevje je zastopal David Stevanič, ki je bil 86. med fanti do 14 let, ŠK Triglav Krško pa sta predstavila Jan Kraševec (122. med fanti do 10 let) in Matej Požun (72. med fanti do 18 let).

Med slovenskimi mladinkami je bila najbolj uspešna bivša kadetska svetovna prvakinja Laura Unuk, ki je osvojila bronasto medaljo med dekleti do 18 let. Nastopile so tudi štiri šahistke iz Posavja – med dekleti do 10 let je bila Pia Rožmanec (ŠK Milan Majcen Sevnica) 55., med dekleti do 12 let pa je bila Tina Urbanč 42., Larisa Kuhar 58. in Pia Marie Ružič 62. (vse tri so iz ŠK Triglav Krško), je rezultate iz Prage še povzel Rudman ter poslal nekaj fotografij.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava