kultura

FOTO: Ko se v bluesu združita Dolenjska in Vojvodina

29.8.2016 | 12:10 | I. Vidmar

El Kachon

El Kachon

Šinobusi

Šinobusi

Novo mesto - Mali festival bluesa oziroma Mini blues fest so prireditelji poimenovali večer bluesa na vrtu lokala Malamačka v Novem mestu, kjer sta se na odru, da ne bi preveč motili sosedov, izmenjavali skoraj akustično utišani skupini Šinobusi iz Novega Sada in topliško-novomeška zasedba El Kachon, njun nastop pa je na vrt za novomeškim sodiščem privabil pisano druščino srednje pa tudi mlajše generacije, v kateri so prevladovali glasbeniki.

Čeprav razen izjem, kakršna je izvrstni flamenko kitarist Nenad Patković iz Šinobusov, člani omenjenih bendov niso poklicni glasbeniki, pa je njihova glasba na taki ravni, kot bi bili. Gre tako rekoč za prijateljski skupini, katerih vezi izvirajo še iz časa pred njunim nastankom, zato tudi ni čudno, da se zvrstno lepo prepletata in dopolnjujeta, posamezni glasbeniki iz obeh skupin pa sodelujejo tudi pri snemanju plošč.

Z izborom lastnih skladb, ki jih Šinobusi prepevajo v srbščini, El Kachoni pa tako v angleščini kot tudi v slovenščini, ter naborom bluesovskih in rockerskih everginov so tudi tokrat navdušili poznavalsko poslušalstvo. Ni nepomembno, da je lokal Malamačka za še boljše vzdušje na tem mini festivalu poskrbel z izbrano ponudbo tujih piv vrhunske kakovosti, za primerno podlago za okušanje piva pa sta s svojimi specialitetami poskrbela Kristjan Gerbec s svojim južnoameriškim prijateljem Čileancem Crisom Herrero, s katerim pripravljata južnoameriške specialitete na številnih glasbenih festivalih po Sloveniji in še kje drugje.

‹ nazaj

Galerija (17)

Blues v Mali maÄŤkil-001
Blues v Mali maÄŤkil-002
Blues v Mali maÄŤkil-003
Blues v Mali maÄŤkil-004
Blues v Mali maÄŤkil-005
Blues v Mali maÄŤkil-006
Blues v Mali maÄŤkil-007
Blues v Mali maÄŤkil-008
Blues v Mali maÄŤkil-010
Blues v Mali maÄŤkil-012
Blues v Mali maÄŤkil-013
Blues v Mali maÄŤkil-014
Blues v Mali maÄŤkil-015
Blues v Mali maÄŤkil-016
Blues v Mali maÄŤkil-017
Blues v Mali maÄŤkil-018
Blues v Mali maÄŤkil-019

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava