kronika

Padca z balkona ni preživel; zagoreli trije avtomobili

30.8.2016 | 07:05 | M. K.

Padca z balkona ni preživel; zagoreli trije avtomobili

Sinoči ob 23.42 uri je v naselju Libna, občina Krško, občan padel z balkona stanovanjskega objekta. Posredovali so reševalci NMP ZD Krško. Občan padca z višine okoli 4 m ni preživel. Obveščene so bile pristojne službe, so sporočili iz brežiškega centra za obveščanje. 

Vodja Operativno-komunikacijskega centra na PU Novo mesto Robert Perc je pojasnil, da so policijo nekaj pred polnočjo iz regijskega centra za obveščanje obvestili, da je na Libni pri Krškem moški padel iz objekta in so na kraj napotili reševalce. "Po prvih ugotovitvah ogleda je 68-letni moški omahnil z balkona brez ograje prvega nadstropja hiše." Kot rečeno, padca z višine štirih metrov ni preživel, našli pa so ga domači in o tem obvestili 112. "Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kaže, da gre za nesrečo," dodaja Perc.

Zagoreli trije avtomobili

Ponoči ob 3.18 je v Ulici mladinskih delovnih brigad v Leskovcu pri Krškem, občina Krško, na dvorišču gorelo kombinirano vozilo. Gasilci so vozilo, ki ga je ogenj uničil, pogasili. Prav tako so pogasili še eno v bližini parkirano kombinirano in osebno vozilo, na katera se je ogenj razširil in ju delno poškodoval. Na vseh treh vozilih so odklopili baterije in jih pregledali s termo kamero. S hitrim posredovanjem so gasilci preprečili širitev ognja na ostala parkirana vozila in s tem tudi na bližnji objekt. Obveščene so bile pristojne službe.

Veter podrl drevesi

Sinoči ob 19.04 je močan veter podrl drevesi na cesti Soteska – Loška vas, občina Dolenjske Toplice. Razžagali in odstranili so ju dežurni delavci cestnega podjetja, gasilci PGD Soteska, pa so očistili cestišče.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Metlika obvešča odjemalce, da bo danes od 7.00 do 10.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ČISTILNA NAPRAVA METLIKA izvod Dacari.

Nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.00 do 10.00 prekinjena dobava odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SPAR TREBNJE med 7.00 in 8.00, TP DOLGA NJIVA PRI GRADIŠČU ter TP GRADIŠČE PRI TREBNJEM med 8.15 in 9.15 ter TP BREG TREBNJE med 9.30 in 10.00;

- od 8.00 do 10.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VELIKI VIDEM na izvodu 2. V HRIB VAS.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.30 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BREZJE PRI MOKREM POLJU, TP ŽERJAVIN 2;

- od 9.00 do 11.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BUČKA1 1996.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško okolica na območju TP Brestanica Trg izvod Brestanica proti Senovem med 7. in 8. uro, na območju TP Brestanica kino izvod hiše nasproti TEB med 13. in 14. uro in na področju nadzorništva Brežice na območju TP Mihalovec izvod proti Dobovi – gasilski dom med 8. in 10. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava