dolenjska

Katera bo najboljša operativna enota?

31.8.2016 | 08:25 | B. B.

Ilustrativna fotografija (Foto: B. B.)

Ilustrativna fotografija (Foto: B. B.)

Bučka - V nedeljo, 4. septembra, bo na območju Bučke in okolice potekalo taktično tekmovanje operativnih enot prostovoljnih gasilskih društev z območja Dolenjske in Posavja, ki ga organizira Prostovoljno gasilsko društvo Bučka.

Tekmovanje se bo pričelo ob 9. uri, in sicer na vseh lokacijah hkrati. Ekipe se bodo po opravljenih posameznih nalogah premikale na naslednje lokacije, dokler ne bodo opravile vseh nalog. Zaključek tekmovanja z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo pokalov bo v zgodnjih popoldanskih urah (okvirno ob 14. uri) pri Lovskem domu Bučka (Bučka 3a).

Gasilske enote se bodo pomerile v šestih disciplinah: (1) hitro oblačenje in splošna gasilska znanja (Kulturni dom Bučka, Bučka 2), (2) požar kozolca (Kmetija Salmič, Stara Bučka 30), (3) vpad v prvo nadstropje, delo z lestvijo (Gasilski dom Bučka, Bučka 31a), in (4)delovna nesreča, reševanje ponesrečenca izpod bremena s temeljnimi postopki oživljanja (Lovski dom Bučka, Bučka 3a), (5) gozdni požar (gozd pod vasjo Močvirje) in (6)prometna nesreča (okolica vasi Štrit).

Na tekmovanje Naj operativna enota 2016 PGD Bučka vabi tudi širši javnost. Kot pravijo, je taka taktična vaja prava priložnost za ogled dela gasilcev, saj je na pravih intervencij prisotnost drugih prej moteča kot koristna.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava