novice

Letos v novomeški bolnišnici že 20 incidentov; Nevarna šolska pot?; Kdo je skrivnostni požigalec?

31.8.2016

Letos v novomeški bolnišnici že 20 incidentov; Nevarna šolska pot?; Kdo je skrivnostni požigalec?

Pri novomeškem šolskem centru je za varnost naših otrok nujna boljša prometna ureditev, našim šolam je odobrenih premalo ur za podaljšano bivanje otrok, v novomeški bolnišnici pa beležijo porast incidentov. To je le nekaj tem v sveži izdaji Dolenjskega lista. Preberite več:

KAKO VARNE SO ŠOLSKE POTI?

V času, ko se začenja novo šolsko leto in šolarji ter dijaki znova vstopajo v izobraževalne ustanove, smo pod drobnogled vzeli varnost šolskih poti. Policisti opozarjajo, da bi se morala celotna družba zavedati, da za zagotavljanje varnosti otrok na cestah ni pomemben le prvi šolski dan ali prva dva tedna v septembru, ampak bi morali vsi udeleženci v prometu upoštevati norme in pravila skozi vse leto. Med kritičnimi novomeškimi točkami na področju varnosti v prometu je Šmihel s šolskim centrom. Kako se bodo pristojni zavzemali za večjo varnost mladih udeležencev v prometu, preberite v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

POTREBE PO VARSTVU OTROK VELIKE, MINISTRSTVO ODOBRI PREMALO UR

V časopisu pišemo o tem, da na marsikateri šoli, kljub začetku šolskega leta, še vedno ne vedo, kako bodo organizirali podaljšano bivanje. Potrebe po varstvu otrok so velike, saj vse več staršev dela tudi v popoldanskih urah, pristojno ministrstvo pa šolam za tovrstno delo vedno odobri manj ur, kot jih predlagajo.

VSE VEČ INCIDENTOV TUDI V NOVOMEŠKI BOLNIŠNICI

V luči tragedije v izolski bolnišnici in nekaterih groženj zdravstvenim delavcem tudi po tem dogodku, smo spraševali, kako je z varnostjo v novomeški in brežiški bolnišnici. Dobili smo presenetljive odgovore, med drugim, da tudi v novomeški bolnišnici letos beležijo bistven porast incidentov.

KDO STOJI ZA SKRIVNOSTNIMI POŽARI?

V vaseh v bližini Višnje Gore se prebivalci bojijo ognjenih zubljev. Dogajajo se namreč skrivnostni požari, ki so očitno delo požigalcev. Najprej je namreč nekdo hotel zažgati drva, potem je gorel vikend, čez dva dni še lopa. Podrobnosti v Dolenjskem listu.

JERNEJEVO 2016, ZALA HRASTAR JE DOMA, 22. SEMIŠKA OHCET

V našem časopisu pa veliko pozornosti tudi tokrat namenjamo lepšim temam. Bili smo na Jernejevem v Šentjerneju, kjer je bilo luštno, obiskali smo Zalo Hrastar, ki se je – polna optimizma – vrnila iz ZDA, kjer so jo strokovnjaki operirali in ji dali možnost, da bo nekoč samostojno hodila, spremljali smo 22. semiško ohcet in še kaj. Vse to in še več smo strnili v tiskano izdajo, ki ji je tokrat priložena še Živa.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

‹ nazaj

Komentarji (11)

31.8.2016Ocenijoze 
Sedaj so vsi ogroženi najlepše,da vsi začnemu nositi pištole,če nekdo bolj glasno kaj reče je že grožnja lepo vas prosim,eni in drugi se bi morali malo lepše obnašati,ker lepa beseda lepo mesto najde in biti bolj strpni med seboj.
1.9.2016Ocenistop nasilnežem 
joze, sedaj bi pa ti kar ljudi zmetal v en koš. Tako enostavno ne gre. Velika večina nas je čisto lepo kulturnih in strpnih. Le majhen odtotek pa je nestrpnih in nasilnih. Ti, žal, razumejo samo zakon sile in to je potrebno vedeti. Prisilno jih je potrebno onemogočiti, da terorizirajo večinsko strpno populacijo. Moje iskušnje kažejo, da so prav največji bedaki najbolj nasilni.
1.9.2016 2 (2) (0)Ocenianka 
V občini Novo mesto to delajo bolj profesionalno. Najprej so za vodjo urada znižali zahtevano dobo za 1 leto ter še za 1/3 na račun izobrazbe. Pred tem so po navedbah v medijih eno leto "iskali" primernega kandidata, da je želena kandidatka med tem zaključila študij. In potem so med 19 kandidati izbrali želeno kandidatko. Vse lepo po zakonu, transparentno in po najvišjih etičnih normativih.
1.9.2016OceniJan 
Sem želel pod člankom o uspehih župana dati komentar pa ni možno. Treba je dodati, da je g. Macedoni župan, ki je zaposlil največ dodatnih oseb v občinski upravi. Vsekakor pohvalno v časih ko je težko dobiti službo. Da je potrebno vodo pogosto prekuhavati ni važno.
1.9.2016 2 (2) (0)OceniFranc 
Največ krivde nosi vlada! Ni čudno če ljudem poči film. Povsod moraš čakati po eno leto in več. Če pa plačaš si na vrsti takoj. Torej problem je v mafiji katera vodi državo na škodo državljanov. Tudi g. Cerar je tožil o tem. Vendar je g. Cerar najbolj odgovoren za stanje v državi. Če sodeluje z mafijo je hudo. Ukrepov proti mafiji pa tudi ni izvedel nobenih kar je prav tako hudo.
1.9.2016Ocenijoze 
Franc res je treba čakati,a se Kolarjeva bori,da ne bo vse šlo v privat roke potem bo pa treba res plačat,a kaj bomo mi z nizko plačo,ko ne moreš vse plačati,a si bolan trpi in bodi tiho,če ne pa umri tako delajo eni in drugi samo,če imaš denar ni problem.
1.9.2016Ocenistop nasilnežem 
Da je nekdo nasilen so v veliki večini krivi satrši teh nasilnežev, le manjši del okolje. Ne glede na to, pa nasilja nikakor ni možno tolerirat. Enostavno je potrebno nasilneže onemogočit in naj jim tam (morda za rešetkami) poka film kolikor hoče.
1.9.2016 1 (1) (0)OceniFranc 
joze Na kakšen način se pa bori Kolarjeva? Tako da so se čakalne vrste povsod še povečale! Problem so tako imenovane dvoživke. Dopoldne so v državni službi kjer prejemajo plačo in se delajo da delajo oziroma so na stroške davkoplačevalcev 64 delovnih dni (beri 4 mesece skupaj s prazniki) na dopustu, 30 dni na usposabljanju,,,. Popoldne pa mastno služijo, za to kar bi morali delati dopoldne. MORALI BI PODPIRATI PRIVATNO ZDRAVSTVO VENDAR BODI PRIVAT ALI V ZAVODU. NE PA DVOŽIVKE KATERE PODPIRA VLADA SKUPAJ Z OSTALIMI KOMUNISTIČNIMI DEMAGOGI.
1.9.2016Ocenianka 
Fikret kot pravilno ugotavljaš je izbrana kandidatka zaključila študij 15.10.2015. V preteklosti je bilo za to delovno mesto predvideno 7 let delovnih izkušenj, vendar so te v razpisu znižali na 6 let ter še za 1/3 na račun izobrazbe.
1.9.2016OceniAndreja 
a je kaj čudno ,če kdo od svojcev znori ,ko na nevrološki urgenci z sumom na možgansko kap,čakaš 4 ure ,medtem pa se isti zdravnik ,ki te pregleda sprehaja iz pisarne v pisarno,mimo tebe ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava