kolesarstvo

Štangelj za evropsko izbral tudi Brajkoviča

7.9.2016 | 16:00 | I. V.

Jani Brajkovič

Jani Brajkovič

Novo mesto - Selektor slovenske kolesarske reprezentance Gorazd Štangelj je izbral kolesarje za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo naslednji teden v Plumelecu v Franciji, kjer se bodo kolesarji prvič pomerili tudi v kategoriji elite. Do sedaj so na evropskih prvenstvi tekmovali le mlajši člani in mladinci. Na cestni dirki bodo tako ob nekdanjem kolesarju novomeške Adrie Mobil Gregi Boletu, od katerega nekdanji novomeški kolesarski as Gorazd Štangelj največ pričakuje,  nastopili še Jan Polanc, Matej Mugerli, Jure Golčer, Jan Tratnik in Belokranjec Jani Brajkovič, ki je bil ne glede na to, da že nekaj časa ni imel prave dirke, pripravljen pomagati. "Zagotovil mi je, da se bo dobro pripravil in se povsem posvetil ekipi," je seznam reprezentantov obrazložil Štangelj.

V dirki na čas bo poleg Jana Tratnika nastopil tudi Primož Roglič, nekdanji smučarski skakalec iz Zasavja, ki je prav v novomeškem moštvu dobil priložnost, da se preizkusi tudi med poklicnimi kolesarji, ki jo je dobro izkoristil - lani je še v dresu Adrie Mobil zmagal na dirki po Sloveniji, letos pa je dobil kronometer na Giru in na olimpijskih igrah v Riu v tej disciplini osvojil deseto mesto.

Za razliko od kategorije elite, v kateri ni nobenega kolesarja, ki bi letos nosil dres novomeškega moštva, je moštvo mlajših članov skoraj povsem novomeško, saj so med petimi člani ekipe kar štirje Novomeščani - David in Gorazd Per, Jon Božič in Gašper Katrašnik.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava