kolesarstvo

Čeh Frantisek Sisr vodi po prvi etapi, Katrašnik sedmi

10.9.2016 | 08:30 | Srečko Glivar
foto: Josef Vaishar

Čeh Frantisek Sisr vodi po prvi etapi, Katrašnik sedmi

Na Češkem se je začela dvodnevna etapna dirka East Bohemia Tour. Prvo etapo je dobil Čeh Frantisek Sisr, ki je skupaj z Janom Tratnikom napadel slaba dva km pred ciljem. Privozila sta si minimalno prednost. Gašper Katrašnik se je uvrstil na sedmo mesto, sporočajo iz njegovega KK Adria Mobil.

Etapo od Lazne Belohrad do Trutnova v dolžini 150 km je zaznamoval izredno hiter start. Po ozkih cestah vzhodne Bohemije je bila vsa skupina v eni ravni vrsti, kar pomeni, da je letelo na vso moč. Ko je uspel pobeg četverice, se je vse skupaj umirilo. Ubežniki so si hitro nabrali šest min prednosti. Proti cilju se je razlika topila in vsi so pričakovali sprint glavnine, vendar je bil to račun brez krčmarja saj sta imela Jan Tratnik in Frantisek Sisr drugačne načrte. Najprej je napadel Tratnik, nato še Sisr. Privozila sta si sedem sekund prednosti.

Najboljši Adiin kolesar Gašper Katrašnik je bil sedmi in po zaključku prve etape povedal: »Zaključek je bil težji, kot sem pričakoval, zadnjih 25km je bil teren vseskozi razgiban. Naša ekipa se je na čelo postavila kakšnih 5km do cilja, ampak smo bili nekoliko prezgodnji. V samem zaključku tudi sam nisem bil več svež in mislim, da je to največ, kar sem danes lahko iztržil.«

Dirka še zdaleč ni odločena, saj se danes ob 13:00 začne res težka etapa, še sporočajo iz novomeškega kluba.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava