kočevsko-ribniško

»Vi vozite« za leto dni tudi v Ribnici

12.9.2016 | 06:05 | M. L.-S.

Prikazovalnik hitrosti Vi vozite stoji v sodraški občini že od julija letos. (M. L.-S.)

Prikazovalnik hitrosti Vi vozite stoji v sodraški občini že od julija letos. (M. L.-S.)

Prevzema prikazovalnika hitrosti, ki so ga v ribniški občini dobili v  enoletni brezplačni najem, so se poleg župna Jožeta Levstka med drugimi  udeležili tudi predstavniki PP Ribnica in ribniški otroci, ki so jim  policisti pokazali, kako se gre varno v šolo. (M. L.-S.)

Prevzema prikazovalnika hitrosti, ki so ga v ribniški občini dobili v enoletni brezplačni najem, so se poleg župna Jožeta Levstka med drugimi udeležili tudi predstavniki PP Ribnica in ribniški otroci, ki so jim policisti pokazali, kako se gre varno v šolo. (M. L.-S.)

Ribnica - Na širšem ribniškem območju so pametni prikazovalnik hitrosti Vi vozite MHP50, ki sodi v kategorijo prijaznih preventivnih ukrepov za izboljšanje varnosti v cestnem prometu, postavili že julija letos v občini Sodražica, od prejšnjega tedna pa imajo prikazovalnik hitrosti Vi vozite tudi v ribniški občini.

V sodraški občini stoji prikazovalnik hitrosti na najbolj prometni cesti v sodraški občini, in sicer v sami Sodražici,v bližini OŠ dr. Ivana Prijatelja. Postavili so ga v okviru vseslovenskega projekta Skupaj umirjamo promet, ki je nastal na pobudo podjetja Sipronika, njegov cilj pa je počasnejša vožnja v okolici šol in vrtcev oziroma predelov, kjer so najbolj izpostavljeni predvsem najmlajši pešci. Projekt so izvajali od junija do septembra, v njegove okviru pa so ob sofinanciranju Zavarovalnice Triglav v 19 občinah po Slovenji s prikazovalniki hitrosti opremili za najmlajše najbolj nevarne cestne odseke v projektu sodelujočih občinah.

Od konca preteklega tedna pa stoji prikazovalnik hitrosti Vi vozite tudi v Ribnici in sicer na Merharjevi ulici pred avtobusnim postajališčem in prehodom za pešce. Občina Ribnica se je namreč javila na razpis Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, na katerem je kot ena izmed 15 slovenskih občin pridobila enoletni brezplačni najem prikazovalnika hitrosti Vi vozite. Prikazovalnik so postavili na eni glavnih šolskih poti v občini. Meril in statistično beležil bo hitrost vozil, ki peljejo iz smeri Kočevja proti Ljubljani.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava