dolenjska

Za vodjo so izbrali Križmana

16.9.2016 | 09:20 | R. N.

Rafko Križman (Foto: B. B., arhiv DL)

Rafko Križman (Foto: B. B., arhiv DL)

Žužemberk - Z občine Žužemberk so pred kratkim sporočili, da so za vodjo skupne občinske uprave, ki so jo zaradi potreb suhokranjskega vodovoda ustanovile občine Žužemberk, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Kočevje in Mirna Peč, izbrali Rafka Križmana, nekdanjega direktorja Komunale Novo mesto in pred tem tudi Agencije za šport. Položaj je zasedel prvega septembra.

Na javni razpis za vodjo skupnega organa občin se je prijavilo 11 kandidatov. »Izbor kandidata je potekal gladko brez kakršnihkoli težav ali pritožb. Pri izboru je sodelovala komisija, sestavljena iz predstavnikov vseh petih občin, ki je županom predlagala kandidata, tako da je bil kandidat izbran s podporo in soglasjem vseh petih županov, ki sodelujejo v skupni občinski upravi,« pravijo na občini Žužemberk, ki je nosilka projekta.

»Moja glavna zadolžitev in naloga je koordinacija sodelovanja med investitorji, projektantom, izvajalci, nadzorom, varnostjo pri delu, pooblaščencem za stike z javnostjo, ministrstvom za okolje in prostor ter službami vlade, ki pokrivajo področje projektov, kakršen je naš,« je o svojih nalogah dejal Križman, ki je zamenjal Vlada Kostevca, ki je do sedaj bdel in koordiniral projekt.

Kot še poudarjajo na žužemberški občini, je pomembno, da skupna občinska uprava petih občin ne sme biti in ni namenjena le projektu suhokranjskega vodovoda, temveč tudi preostalim skupnim investicijam. V dogovoru z župani občin, ki sodelujejo v skupni občinski upravi, bo novi vodja pripravljal tudi druge projekte in spremljal razpise, kamor bi se lahko občine prijavile. 

»V obdobju letošnjega leta bom prezaseden s projektom suhokrajnski vodovod, saj želimo, da stečejo poti sofinanciranja projekta, kar bo zagotovo imelo porodne težave, ki jih bomo skupaj z državo morali rešiti čim prej v obojestransko korist,« je povedal Križman in dodal, da so na ministrstvu za okolje in prostor že opravili delovni sestanek, na katerem so bili seznanjeni s postopki za izpolnjevanje obrazcev in zahtev za pridobitev evropskih in državnih sredstev. »Dogovorjeno je bilo, da bodo letos povrnjeni zahtevki za tri situacije in sicer v prvi delež sredstev za dela izvedena v letu 2014, v drugi za dela izvedena v letu 2015 in v tretji za dela izvedena do konca oktobra letošnjega leta,« je pojasnil.

Na očitke nekaterih, da je službo dobil na podlagi dobrih političnih povezav, pa odgovarja: »V svoji profesionalni, osebni in ljubiteljski karieri sem delal dobro, kar kažejo tudi rezultati na vseh področjih, kjer sem deloval in bil zato prejemnik številnih priznanj, ki sem jih prejel. Prepričan sem, da me je izbirna komisija, ki je bila sestavljena iz petih predstavnikov občin, izbrala na podlagi strokovnosti, poznavanju problematike, prej omenjeni rezultati in osebne pozitivne karizme. Sicer pa sem bil izbran na javnem razpisu, na katerega se lahko prijavi vsak, ki izpolnjuje razpisne pogoje.«

‹ nazaj

Komentarji (12)

16.9.2016 5 (5) (0)Ocenideset 
Rafko Križman je mačka ki se vedno dočaka na noge. V vseh sistemih, vvsakem okolju kamor ga nepogrešljivi nos za os. biznis odnese. Ta samohvala o uspešnostih delovanja ne zdrži trezne presoje nevtralnega komentatorja. Rafko je tipičen predstavnik loalnega opurtunističnega povspetnika onega, tega in bodočega sistema. Riba stoživka:) ki plava v motni, bistri in stoječi vodi. Vse preveč takih "sposobnežev "zaseda položaje, zato smo v stanju kakršnem smo v sloveniji. No pa če je bil izbran na javnem raspisu, kot vedno do sedaj, to samo potrjuje predhodne navedbe:):):) Srečno Žužemberk! :)
16.9.2016 2 (2) (0)Oceniven 
deset, čista resnica pa nć drgač.ta un al pa un,vse ista gnojnica
16.9.2016 1 (1) (0)Ocenikorl 
reku bi da je rafko marsikaj in marsikoga potunku. Tud u žužemberku ne bo nč drgač hahaha boste vidli. tu so vse eni in siti meštri novomeški:)
16.9.2016—   (2) (2)Ocenismuk 
Kaj pa ste se spravili na Rafka? Pustite možakarja, da opravi svoje delo in pokaže kaj zna. Potem pa kritizirajte. Rafko, le pogumno v nove zmage.
16.9.2016 3 (3) (0)Ocenipogreb 
Ali ste sigurni da sploh ve natančno kaj mu je za delat?Jaz dvomim.Nič od njega...samo glumac.. In take ljudi nastavljajo za vodje?Poden...ampak dobro plačan
16.9.2016 2 (3) (1)OceniDare Pucelj 
Ni mi znan podatek, koliko kandidatov se je leta 2012 prijavilo na razpis za direktorja občinske uprave Občine Žužemberk. Slišati je bilo, da se je za delovno mesto koordinatorja za komunalo, promet in okolje v letu 2015 prijavilo več kot 60 kandidatov. Za vodjo skupne občinske uprave za potrebe gradnje suhokranjskega vodovoda se je prijavilo 11 kandidatov. In med vsemi temi kandidati so bile verjetno tudi občanke in občani naše občine. In kaj je skupna rdeča nit vseh teh novih zaposlitev v Občinski upravi Občine Žužemberk? Vsa ta delovna mesta so zasedli kandidati, ki niso občani Občine Žužemberk. Nekaj let nazaj sem zasledil statistični podatek, da je bila Občina Žužemberk po številu študentov na 1000 prebivalcev na 4. mestu med vsemi slovenskimi občinami. Zavidljiv podatek. Dejstvo je, da je v Občini Žužemberk na voljo zelo malo delovnih mest, za katera se zahteva višja ali visoka izobrazba in še ta, ki so, imajo na razpisih domačini zelo malo možnosti, da bi bili izbrani. Še vedno ni znano, kdo bo zasedel delovno mesto višjega svetovalca za okolje, prostor in urbanistično načrtovanje ter PPZ, razpis je bil objavljen julija 2016. Če se bo z izborom primernih kandidatov za delo v občinski upravi nadaljevalo po sedanji ustaljeni praksi, lahko skoraj z gotovostjo trdim, da bo tudi to delovno mesto zasedel nekdo, ki ne bo občanka/občan naše občine. Ob tem pa se sprašujem, ali v naši občini res ni primernih kandidatk in kandidatov, ki bi izpolnjevali zahtevane razpisne pogoje in, ki bi jim bila dana možnost, da se zaposlijo v domačem okolju, v konkretnem primeru, v občinski upravi Občine Žužemberk? To bo prav gotovo eno od vprašanj, ki jih bom kot občinski svetnik postavil g. županu na eni od sej občinskega sveta.
16.9.2016 2 (2) (0)OceniRobi 
Zelo dober izbor. Definitivno najbolj primeren kandidat. No ok...Miloš Dular bi bil boljši.
17.9.2016 2 (2) (0)Ocenideset 
@Robi da te ne bo kdo napačno razumel; namreč tvoj smisel za humor.:) Ne poznajo vsi tega prebrisanega kameleona tako kot ga mi v NM:) Jaz bi dodal top pop na lestvici 10 , vštric Gregorja Macedonija, novodobnega naslednika raznih Rafkotov, ki so mešali megloin štrene po novem mestu in tudi širše celo svoje življenje. Rafko je navaden manipulator in še eden v nizu svojeritnih povspetnikov iz NM ki jim ni konca....Novo mesto je en prav poseben kraj v Sloveniji, znan po tičkih takega kalibra, ki so se sedaj v pomankanju egzistenčnega prostora širijo svoje lovke tudi izven meja občine NM, saj je majhna novomeška mlaka postala pretesna za številne NM krokodile..:)
17.9.2016Ocenikaplja 
v žbk prihajajo sami strokovnjaki. Se mi pa zdi, kokr je slišat da ga je župan Škufca želel videti v naših krajih kot velikega strokovnjaka na vseh področjih. Škufca že ve kako pa kaj, ko bo kaj zagustilo bo hitro stisnil in zbežal v grmade, kar preberte si dolenjski list golufanje FS. Kriv bo pa čist negdo drug. Roka roko umije, obe pa obraz. Je pa bilo slišat da je Križman dobil to delavno mesto za nagrado , ali pa plačilo za storjena dela.
17.9.2016Ocenideset 
Rafko je strokovnjak na vseh področjih, zato je pa dobil plačilo za svojo strokovnost:):):):):):):) tako je kaplja. Vse povsod aktivni sposobnež....:):):):):):) v vseh sferah:

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava