kronika

Dva avtomobila končala v jarku; ogenj uničil ostrešje

21.9.2016 | 07:10 | M. K.

Dva avtomobila končala v jarku; ogenj uničil ostrešje

Na cesti Trebnje-Mokronog pri kraju Straža, občina Šentrupert, je včeraj ob 11.14 uri osebno vozilo zapeljalo s ceste in obtičalo v jarku ob železniški progi. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pomagali policistom in reševalcem in vozilo odstranili iz bližine železniške proge. Reševalci NMP ZD Trebnje so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in jo odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 16.11 je na AC Čatež ob Savi - Obrežje, občina Brežice, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče in pomagali vlečni službi pri nakladanju vozila. Reševalci NMP ZD Brežice so poškodovano osebo prepeljali na zdravljenje v SB Brežice.

Eksplodiral plin

Ob 13.55 je v vrstni hiši v Slomškovi ulici v Grosuplju zaradi pokvarjene šobe na štedilniku pri kuhanju prišlo do manjše eksplozije. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so odklopili plinsko jeklenko in jo iznesli iz hiše. Opravili so meritve prisotnosti plinov, vendar nevarnih koncentracij niso zaznali.

Ogenj uničil ostrešje

Minulo noč ob 1.25 je v naselju Hudenje, občina Škocjan, gorel počitniški objekt. Gasilci PGD Škocjan, Grmovlje in Dobrava so pogasili požar, s termo kamero pregledali objekt in okolico. Ogenj je uničil celotno ostrešje. Gasilci PGD Grmovlje so ostali na požarni straži.

Drevo na cesti

Včeraj ob 9.35 je na cesti Mali Slatnik-Veliki Slatnik, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo razžagali in odstranili.

Težave z vodo ...

Komunala Novo mesto obvešča vse uporabnike pitne vode na območju občine Šentjernej in sicer v naseljih Čisti Breg, Zameško in Mršeča vas, da zaradi obnovitvenih del danes med 8. in 11. uro ne bo pitne vode.

Komunala Sevnica pa obvešča vse uporabnike pitne vode na območju javnega vodovoda Blanca, da bo jutri med 8. in 14. zaradi rednih vzdrževalnih del motena oskrba s pitno vodo v naseljih Čanje, Žigrski Vrh, Lončarjev Dol in Žurkov Dol.

... in elektriko

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo danes od 7.30 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP LAKENCE.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 9.00 do 10.00 zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RIGEL 2;

- od 11.00 do 12.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SEVNO.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področjih nadzorništva Krško mesto med 8. in 8.30 uro ter med 14. in 14.30 uro, na območju TP Kostanjevica oto; na področju nadzorništva Krško okolica pa med 8. in 12. uro na območju TP Cesta.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava