posavje

Gibalno ovirani opozorili na kritične točke

21.9.2016 | 08:50 | J. A., foto: Občina Krško

Gibalno ovirani opozorili na kritične točke

Krško - Otroci z OŠ dr. Mihajlo Rostoharja in Društva Sonček so se v sodelovanju z učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško in v spremstvu učiteljev včeraj dopoldan kot vsako leto v času evropskega tedna mobilnosti sprehodili z Vidma v staro mestno jedro Krškega. Tudi tokrat so preizkusili, kako je pot po mestu prilagojena gibalno oviranim, so sporočili iz krške občine.

V Krškem sta jih sprejela in pozdravila župan občine Krško Miran Stanko in podžupanja Ana Somrak, otroci pa so jima predstavili svojo pot. Kot so poudarili učenci, je bilo v zadnjem letu izvedenih že kar nekaj izboljšav, kljub temu pa še ostaja nekaj točk, kjer bo potrebno za lažjo prehodnost gibalno oviranih storiti še kaj. Predvsem so opozorili na še vedno prehiter promet mimo OŠ dr. Mihajla Rostoharja.

Kot sta poudarila tako župan kot podžupanja, je ta akcija, ki jo ob tednu mobilnosti izvajajo že nekaj let, dobra priložnost za neposredno izmenjavo mnenj in pobud, na podlagi katerih lahko vedno znova izboljšujejo pogoje življenja in dela gibalno oviranih, so še zapisali v sporočilo za javnost.

‹ nazaj

Galerija (3)

gib1
gib2
gib3

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava