nogomet

Z novo zmago za mesto navzgor

22.9.2016 | 09:00 | I. V./STA

Filip Dangubić je z zadetkom v 87. minuti Krškemu prinesel tretjo zmago v sezoni. (Foto: I. Vidmar)

Filip Dangubić je z zadetkom v 87. minuti Krškemu prinesel tretjo zmago v sezoni. (Foto: I. Vidmar)

Krško - Nogometaši Krškega so se z zmago z 1:0 nad velenjskim Rudarjem sinoči z osmega povzpeli na sedmo mesto prvenstvene lestvice in se tako vsaj nekoliko oddaljili od neposrednega boja za obstanek. Krčani na šestih tekmah z Rudarjem še niso izgubili, z zadetkom Dangubića tri minute pred koncem tekme pa so prišli do tretje zmage v svoji drugi prvoligaški sezoni.

Prvi polčas ni navdušil ne domačih ne gostujočih navijačev, saj si ekipi z izjemo zaključka tega dela igre nista priigrali praktično nobene priložnosti. Enega bolj nevarnih strelov je v 37. minuti sprožil Rudarjev Mitja Lotrič, v 45. minuti pa je domače vsaj za trenutek na noge spravil Filip Dangubić, ki je prodrl v kazenski prostor, streljal malce z desne strani, a z diagonalnim strelom le za malce zgrešil cilj.

Tudi v uvodu drugega polčasa predstava v Krškem ni bila posebej razburljiva, pravih priložnosti praktično ni bilo. Eno lepših pa je v 70. minuti zapravilo Krško, sicer malce konkretnejše in nevarnejše od gostov, prek Dangubića, ki je bil nenatančen iz kazenskega prostora. Krčani pa so le povedli v 87. minuti, ko je z več kot 20 metrov z desne strani s strelom čez Mateja Radana v nasprotni kot zadel Dangubić.

Krčani bodo v 11. krogu v soboto gostovali v Domžalah.

Krško : Rudar 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Dangubić (87.).

Krško: Zalokar, Pušaver, Vuklišević, Krajcer, Šturm, Jurečič (od 85. Špiler), Dušak, Vokić (od 59. Mensah), Sadiković (od 69. Čeh), Kramarič, Dangubić.

Rudar: Radan, Bolha, Zec, Billong, Mužek, Lotrič (od 69. Eterović), Babić, Grgić, Trifković, Dodlek (od 78. Pišek), Glavina.

Rumeni karton: Babić.

Rdeči karton: /.

Lestvica: 1. Olimpija 22, 2. Maribor 20, 3. Domžale 17, 4. Gorica 16, 5. Luka Koper 15, 6. Celje 13, 7. Krško 12, 8. Rudar 11, 9. Aluminij 8, 10. Radomlje 4.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava