posavje

Od Leskovca do Drnovega zdaj po kolesarski poti

22.9.2016 | 14:15

Foto: Občina Krško

Foto: Občina Krško

Drnovo - Odsek ceste med Drnovim in Belim bregom je od včeraj namenjen le nemotornemu prometu. Podžupanja občine Krško Ana Somrak, član sveta KS Krško polje Jani Mesinger in kolesarja s krške osnovne šole so namreč včeraj na Belem bregu slovesno namenu predali nov odsek kolesarske poti od Leskovca preko Belega brega do Drnovega v dolžini dveh kilometrov.

Odsek nove kolesarske oziroma večnamenske poti med Drnovim in Belim bregom je bil sicer do sedaj namenjen za motorni promet, vendar je bil precej nevaren, predvsem vključevanje na glavno cesto Drnovo - Krško. Ker je potreb po novih kolesarskih poteh oziroma po povezovanju že obstoječe kolesarske mreže bilo vse več, so se po besedah podžupanje Ane Somrak na Občini Krško odločili, da ta odsek zaprejo za motorni promet in ga preuredijo v večnamensko pot.

V prihodnje bodo po načrtih ta odsek povezali z novimi kolesarskimi potmi tako v Leskovcu pri Krškem, pa tudi preko Drnovega vse do Podbočja, sporočajo z Občine Krško.

Po slovesnem odprtju nove kolesarske poti so jo kot prvi preizkusili kolesarji z Osnovne šole Leskovec pri Krškem in Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško. S plesno točko pa so dogodek popestrile učenke OŠ Jurija Dalmatina Krško.

‹ nazaj

Galerija (12)

Kolesarska pot-001
Kolesarska pot-002
Kolesarska pot-003
Kolesarska pot-004
Kolesarska pot-005
Kolesarska pot-006
Kolesarska pot-007
Kolesarska pot-008
Kolesarska pot-009
Kolesarska pot-010
Kolesarska pot-011
Kolesarska pot-012

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava