dolenjska

V. d. direktorja novega zavoda bo Robert Judež

23.9.2016 | 10:05 | M. M.

Kot v.d. direktorja Zavoda Novo mesto naj bi v pol leta uredil vse postopke oblikovanja novega zavoda. (Foto: M. M.)

Kot v.d. direktorja Zavoda Novo mesto naj bi v pol leta uredil vse postopke oblikovanja novega zavoda. (Foto: M. M.)

Župan Gregor Macedoni je poudaril, da Judež ne bo kandidiral na razpisu za novega direktorja.

Župan Gregor Macedoni je poudaril, da Judež ne bo kandidiral na razpisu za novega direktorja.

Novo mesto - Novi vršilec dolžnosti direktorja nastajajočega Zavoda Novo mesto je Robert Judež, lastnik in direktor oglaševalske agencije Konvikt. Kot smo poročali, so občinski svetniki in svetnice poleti potrdili načrte občinske uprave o pripojitvi Agencije za šport h Kulturnemu centru Janeza Trdine, septembra so stekli formalni postopki za oblikovanje novega Zavoda Novo mesto, ki bo pod skupno streho poleg kulture in športa združeval še področji turizma in mladine.

»Bil sem pred odločitvijo, ali poiščem osebo, ki bo tudi v nadaljevanju vodila ta velik zavod, ali nekoga, ki zadeve že pozna v tolikšni meri, da lahko čim prej pravno izvede vse potrebne postopke pri nastajanju tega zavoda. Odločil sem se za slednje in k sodelovanju povabil g. Judeža,« je ob dopoldanski predstavitvi dejal novomeški župan Gregor Macedoni. Po njegovih besedah gre za kandidata, ki dobro pozna vsa področja delovanja novega zavoda, pred leti je bil tudi vodja sekretariata oz. urada za družbene dejavnosti, bil je član zavodov tako KCJT kot Agencije za šport. »Po najinem dogovoru g. Judež ne bo kandidiral na razpisu za novega direktorja Zavoda Novo mesto. In hkrati v tem času, ko bo v.d. direktorja, njegove podjetje ne bo sodelovalo s tem zavodom, tudi najem lokala v športni dvorani Marof se s tem mesecem izteka,« je dodal Macedoni.

Judež bo novo funkcijo prevzel 1. oktobra letos, po predvidevanjih obeh pa bodo potrebovali približno pol leta, da bodo izvedli vse postopke imenovanja tako sveta novega zavoda  kot novega direktorja, kar bo potrjeval občinski svet. »Po izobrazbi sem organizator dela, oče štirih otrok in Novomeščan, ki to mesto dobro poznam in ga imam rad,« je o sebi povedal Judež in dodal, da je občina v obeh sedanjih zavodih naročila finančni reviziji, te dni se končuje v Agenciji za šport. Poleg področja financ se bo lotil še organizacijskega dela novega zavoda, ki ima skupaj okoli 30 zaposlenih, skrbel za tehnični del (vzdrževanje objektov) in pravno poskrbel za oblikovanje novega zavoda. »O kakšnih kadrovskih potezah danes še ne morem govoriti. Naša želja je vsekakor obdržati zaposlene in poiskati morebitne rezerve,« je še povedal. Zaposlenim naj bi se predstavil te dni.

‹ nazaj

Komentarji (28)

23.9.2016 1 (2) (1)OceniNajdi- Hojca  
Vprašanje za en cent - nekdanji stotin - "forumaši". Vsebinska razlika med dvema mestnima občinama Celje in Novo mesto in "turistično" občino Podčetrtek ... v domovini? http://moc.celje.si/zupan - mesto ob reki Savinji TER PRIMERJAVA z "novodobnimi informacijskimi - strateškimi verzi" mesta ob reki Krki - http://www.novomesto.si/si/obcina/zupan/ . http://podcetrtek.eu/organi-obcine-podcetrtek/zupan-obcine-podcetrtek/ _ v Občini, ki je ZASADILA - NAJDALJŠI drevored sadnih dreves v Sloveniji! Bralka, bralec tega "foruma" naj na kratko povzamem. Celjskemu županu g. Bojanu Šrotu, županu Občine Podčetrtek g. Petru Misji, lahko tamkajšnji občani, občanke na začetku tretjega tisočletja po elektronski pošti pošljejo pismo, ali pokličejo na določeno telefonsko številko. V "strateško in ne vem še kakšni MO Novo mesto", pa seveda se lahko prebere v zadnjem odstavku, da "koliko" otrok je župan, podžupana - družinski!
23.9.2016 6 (6) (0)OceniURBAN 
Najdi _Hojca, bodi bolj direkten in razumljiv, brez šifer ki jih uporabljaš. tako da te bodo vsi razumeli. Le moj nasvet. Kar se pa tiče novega v.d. jasno in glasno: PLESALI BODO LE ŠE 2 LETI zato je treba poskrbet za zaledje in svoje ljudi. To je tej garnituri "uspešnikov"še kako jasno. Zato poskušajo kar se da pohiteti s časom in dejanji,. Zato zopet še en človek iz sence in okrožja macedonija. Robert Judež. mačka z več življenji tako kot ostali podobni aktivni povspetniki -zadnjih 20 let v MONM. V bistvu ena in ista ekipa ki se preklada zdaj sem zdaj tam in polni lastne žepe. Do kdaj tako? Predvidevam do konca tega mandata...potem verjamem, da prihaja čas za drugačne poglede in ljudi. Vsaj želim to verjeti:) Zadnji čas za NM.!
23.9.2016 10 (10) (0)OceniURBAN 
Kar se tiče njegove sposobnosti urediti Zavod, vemo kaj to pomeni.:) Ustrojiti , pripraviti in zacementirati kadrovsko za po njihovo- predvideno naslednje obdobje....nadaljnjega enoumlja.
23.9.2016Ocenikis 
Glasoval sem za Macedonija. Pač na drugi strani ni bilo bolj primenega kandidata. Ne razumem zakaj imamo 2 podžupana, ter zakaj se ne reši starih borcev, ki samo lezejo iz stola na stol. Zgleda, da je dosežen nek kompromis pri delitvi stolčkov. V mislih imam Zarjo in podobna podjetja. Invalidsko upokojen je lahko direktor. Upam, da bo rešili zadeve glede Ric-a in najema prostorov. Realnost je taka, da nimam bolj primernih kandidatov. Imamo stare borce (kateri so oblasti v različnih kombinacijah že vrsto let) in Macedonijevo ekipo. Vsak bi pripeljal svoje ljudi na stolčke, ter katerim zaupa. Samo določeni si res ne zaslužijo položajev. Samo zgleda, da je veliko trgovanja. Je pa Muhič & njegova ekipa storila veliko finančne škode občini. Drgač je pa žalostno, da se naša občina ne razvija v vseh segmentih. Tako razvojno kot kulturno. Upam, da se kaj spremeni na bolje. Nekaj kozmetike je že prišlo do izraza.
23.9.2016 4 (4) (0)Oceninn 
Je potreno poskrbet za svojo žlahto
23.9.2016–1 (2) (3)OceniRazmislek 
Judež ima res izkušnje in pozna zadeve bolj kot drugi. Če hočem biti negativen kot vsi zafrustriranci pred mano bi rekel, da si spet delijo plen. Ampak ... se kdo javi, da gre delat to delo v naslednjih pol leta? Dajmo junaki - ime in priimek. V tej luči kapo dol, Robert. Za pol leta ga ni denarja, da bi se vsem bedakom v NM dal v zobe. Ampak ker so vsi samo za šanki in anonimni na forumih smo tam kjer smo.
23.9.2016 4 (4) (0)OceniChe Guevara 
Rzmislek, res je . Ko bi bilo jajc bi take kot jih ti zagovarjaš expres pospravli tam tam kamor sodijo. In nikdar več nobenemu podobnem ne bi niti na pamet padlo zajebavat narod. Pika.Hitro bi bil red.
23.9.2016 1 (2) (1)OceniFran Levstik: Najdihojca; 1948. Mladinska knjiga, Ljubljana. Hoja ali jelka. Hojca je mlada jelka.  
Dragi -Razmislek- osebno se vam zahvaljujem, da sem po vašem mnenju - Razmislek zafustr.... . Pošiljam vam https://www.google.si/search?q=zafrustriranost&espv=2&biw=1280&bih=918&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjAwKKt1KXPAhWKBBoKHSubBJwQ7AkIPQ&dpr=1#imgrc=oh8YHx64WI79NM%3A . Na spletni strani MO Novo mesto - Župan in podžupani, pa prav nikjer ne piše, "ZA_FRU_STRUIRAN, kakor sem, smo, da ZA katere NALOGE sta ( Župana in ne župani!) ODGOVORNA tudi izvoljena podžupana na svetu MO Novo mesto. Nobenih kontaktov. Morda pa je potrebna tudi še kakšna STRATEŠKA študija, ki bo ODKRILA - http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=188861 - tretji odstavek ( Spletna stran MO Novo mesto - http://www.novomesto.si/si/novomesto/obcina/nagrade/ . Sedaj pa Vi, ugledni Razmislek - iščite _ Najdi_Hojca!, kaj se sporoča.
23.9.2016 3 (3) (0)Ocenifreud 
Tu v Nm je vsepreveč in predolgo igranja z narodom. Bo enkrat nekomu padel mrak na oči....pa bo svašta:) Vsi pogoji za kaj ttacga so ispolnjeni.
23.9.2016 14 (14) (0)Oceniena gospa je rekla 
Da se bo novi v.d. pisal Judež je znano že dolgo. To obljubo glede pol leta pa naj Novomeščani dobro zapomnijo. Jaz mislim da bo Judež V.D. do konca Macedonijevega mandata. Ne more pa biti direktor, ker nima zadostne izobrazbe. Ista zgodba je tudi na Cerodu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava