ostali športi

Prvi dan sanjsko, drugi rahla streznitev, kaj bo prinesel tretji dan

23.9.2016 | 10:50 | M. L.-S.

Darko Jorgić (Foto: NTK Krka, arhiv: DL)

Darko Jorgić (Foto: NTK Krka, arhiv: DL)

Otočec - Drugi dan tekmovanja na 18. mednarodnem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu se ni končal tako, kot so pričakovali organizatorji in upali sicer redki gledalci. Prvi se je res končal sanjsko, saj je kar šest slovenskih ekip prišlo v četrtfinala, tam pa so klecale ena za drugo, izjema je bila le ekipa kadetinj.

V tekmi z ekipo Nemčije so gledalci pričakovali dokaj lahko zmago, a razen Darka Jorgića, ki je brez težav opravil s svojima  nasprotnikoma, ekipi Slovenije ni uspelo iztržiti tretje zmage. Zmagi se je sicer približal Tilen Cvetko, ki pa mu je ob koncu sreča obrnila hrbet in sanj o želenem finalu z Japonci je bilo konec.

Podobno razočaranje so prinesle mladinke, saj so v četrtfinalu z ekipo Hrvaške  izgubile z 0:3.

Pri kadetinjah sta Katarina Stražar in Lara Opeka premagali ekipo Slovaške (3:0), v polfinalu proti vrsti Nemčije pa sta dekleti, čeprav sta prikazali lep in dokaj izenačen namizni tenis, izgubili (1:3).

Kadeti so nastopili v treh različnih ekipah in vse tri so se uvrstile v četrtfinale. Za kaj več naši kadeti ta trenutek še niso sposobni.

Danes bodo potekale tekme posameznikov. Podobno kot v ekipnem tekmovanju imajo organizatorji tudi tu visoke cilje, in sicer prvo mesto Darka Jorgića.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava