dolenjska

Dan dejavnosti za učence od 6. do 9. razreda

23.9.2016 | 16:10 | M. L.-S.

(Foto: arhiv OŠ Trebnje)

(Foto: arhiv OŠ Trebnje)

(Foto: arhiv OŠ Trebnje)

(Foto: arhiv OŠ Trebnje)

Trebnje - Na OŠ Trebnje so imeli včeraj učenci od 6. do 9. razreda dan dejavnosti z različnimi vsebinami. Dan dejavnosti so pripravili učitelji v sodelovanju z zunanjimi sodelavci.

Učenci 6. razreda so imeli kulturni dan. V uvodni uri so v krajši predstavitvi spoznali arabski svet, predvsem življenje tamkajšnjih otrok, nato pa so si v Slovenski kinoteki ogledali mladinski film z aktualno tematiko z naslovom Zeleno kolo, po ogledu filma pa so si še ogledali spomenik Rudolfu Maistru.

Kulturni dan so imeli tudi učenci 8. razreda. Naslov kulturnega dne je bil Zgodbe mojega kraja, na njem pa so se učenci seznanili s kulturnim utripom v kraju. V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so zanje pripravili ustvarjalni delavnici Karikatura in Arheologija, pri čemur so se učenci seznanili s krajani, ki so dejavni na kulturnem področju v kraju. Ogledali so si tudi župnijsko cerkev in se pogovarjali z Zofijo Globočnik, ki jim je predstavila zgodbo svojih staršev, ki sta se spoznala v Rusiji med 1. svetovno vojno.

Sedmošolci so imeli športni dan, na katerem so se dekleta iz posameznih oddelkov pomerila v igri med dvema ognjema in štafetnih igrah, fantje pa v nogometu in košarki, devetošolci pa so imeli tehniški dan z naslovom Promet. V okviru tehniškega dneva so učenci najprej prisluhnili osebni zgodbi invalidne osebe iz zavoda Še vedno vozim, a ne hodim, v nadaljevanju pa predavanju o načinih reševanja, nevarnostih na cesti in drugih nezgodah v prometu ter o kategorijah izpitov za upravljanje vozil. Dan so zaključili z ogledom praktičnega prikaza reševanja ponesrečencev iz avtomobilov, ki so ga izvedli trebanjski gasilci.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava