Izdano dovoljenje za združitev zavarovalnic

23.9.2016 | 17:30

(Foto: M. Ž., arhiv DL)

(Foto: M. Ž., arhiv DL)

Kot so danes sporočili iz skupine Sava Re, je Agencija za zavarovalni nadzor danes izdala dovoljenje za združitev zavarovalnic iz skupine Sava Re, s sedežem v EU.

Nameravana združitev bo izvedena s pripojitvijo Zavarovalnice Tilia in čezmejno pripojitvijo zavarovalnic Velebit osiguranje ter Velebit životno osiguranje k Zavarovalnici Maribor. Soglasje za pripojitev je že izdal tudi hrvaški regulator HANFA obema hrvaškima družbama.

Združena zavarovalnica bo pravno formalno začela delovati v začetku meseca novembra pod imenom Zavarovalnica Sava (na Hrvaškem Sava osiguranje).

Družbo bo vodila petčlanska uprava: David Kastelic, predsednik uprave, Primož Močivnik, namestnik predsednika uprave, Rok Moljk, član uprave, Boris Medica, član uprave in Robert Ciglarič, član uprave, delavski direktor.

Kot so še sporočili, poteka kompleksen proces združevanja v skladu z načrtom, cilj družbe pa je, da zavarovanci ob združitvi ne bosta zaznali bistvenih sprememb, ki bi vplivale na kakovost storitve.

M. L.-S.

Komentarji (5)

23.9.2016 2   (2)   (0)   OceniFranc 
Edini cilj je da bo janez kocjančič zavarovalnice prodal Hrvatom, ki že imajo večinski paket delnic.
23.9.2016OceniFranc 
Edini cilj je da bo janez kocjančič zavarovalnice prodal Hrvatom, ki že imajo večinski paket delnic.
23.9.2016 1   (1)   (0)   OceniFranc 
To je tisti janez kocjančič iz Olimpijskega komiteja RS, ki je ca. 1600 vstopnic za olimpijado iz slovenske kovote "podaril" Ircem, da so jih ti potem prodajali po ca. 1900,- EUR
23.9.2016OceniFranc 
To je tovariš iz murgelskega bunkerja, ki je slovenijo oropal za najmanj 80 Milijard EUR. Tovarišico kocjančičevo pa so postavili za vodenje univerze edvarda kardelja v Ljubljani.
24.9.2016 1   (1)   (0)   OceniBob 
ma temu se pravi racionalizacija delovanja, nič posebnega. Saj to se non stop dogaja v razvitem svetu in tudi pri nas. Zdaj bodo baje tudi pošto racionalizirali in to za nkar nekaj tisoč poštarjev. me zanima kdaj pride na vrsto železnica? Nikada čak ni tada.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava