kočevsko-ribniško

Začela se je tridnevna prireditev Doživite Kočevsko

23.9.2016 | 18:00 | M. L.-S.

(Foto: M.-L.-S)

(Foto: M.-L.-S)

Na jutrišnjem Prazniku mošta in divjačine bodo na voljo tudi jedi kočevarske kuhinje.  Nekaj jedi, kakršne so včasih pripravljali na Kočevskem, je bilo moč poskusiti tudi pretekli vikend na Tržnici Kočevje (na posnetku). Pripravile so jih članice Društva podeželskih žena Kočevske v okviru Dnevov kočevarske kulture, ki so letos potekali v Kočevju. (Foto: M. L.-S.)

Na jutrišnjem Prazniku mošta in divjačine bodo na voljo tudi jedi kočevarske kuhinje.  Nekaj jedi, kakršne so včasih pripravljali na Kočevskem, je bilo moč poskusiti tudi pretekli vikend na Tržnici Kočevje (na posnetku). Pripravile so jih članice Društva podeželskih žena Kočevske v okviru Dnevov kočevarske kulture, ki so letos potekali v Kočevju. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Danes se je v Kočevju začela prireditev Doživite Kočevsko. Prireditev združuje sprva dve samostojni prireditvi, Medeni dnevi in Praznik mošta in divjačine, ter pridruženo prireditev Dan kultur, in traja tri dni – od danes pa vse do vključno nedelje.

Prireditev se je pričela danes zjutraj z medenim zajtrkom na mestni ploščadi. Že dopoldan so na Tržnici Kočevje tudi odprli razstavo otroških pesmic in ilustracij na temo čebel in medu, v Pokrajinskem muzeju Kočevje pa bodo ob 19. uri premierno predvajali film Kočevsko skozi čas.

Osrednji dogodek tridnevne prireditve so jutri Praznik mošta in divjačine, v okviru katerega bo potekalo že tradicionalno tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. V kulturnem programu bo nastopila zasedba Kranjci z Leo Likar. Za otroke bodo organizirane ustvarjalne delavnice, obiskovalcem bodo na voljo različni izdelki domače in umetnostne, saj bo prireditev, ki se bo pričela ob 9. uri, spremljal Jesenski sejem, sicer pa se bodo tudi lahko posladkali z jabolčnim štrudljem. »Velikanski« jabolčni zavitek, ki ga pripravljajo članice Turističnega društva Kočevje, je postal že prepoznaven znak prireditve, novost na prireditvi letos pa bo Kočevarska kuhinja.

Tako kot Praznik mošta in divjačine, ki ga organizira Turistično društvo Kočevje, bo v mestnem središču, in sicer na mestni ploščadi v Kočevju jutri potekal tudi Dan kultur. Prireditev, na kateri bodo nastopile domače in tuje folklorne in pevske skupine, se bo pričela ob 16.30 uri.

V nedeljo ob 9. uri pa se bodo na mestni ploščadi pričeli še Medeni dnevi. V okviru prireditve bo potekal sejem čebelarskih in rokodelskih izdelkov, tako kot sejem pa bo že tradicionalna tudi maša za čebelarje v cerkvi Sv. Jerneja v Kočevju. Letos bodo na prireditvi tudi pekli »šmorn«, otroci bodo lahko ustvarjali v delavnicah za otroke, sicer pa bo že tradicionalen tudi kulturni program z nastopi pevskih zborov in plesnih skupin, ki se bo pričel ob 11. uri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava