Lepe zmage Trima, Krke in Ribnice

25.9.2016 | 11:00

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Trebnje - V tretjem krogu prve rokometne lige so lepe zmage zabeležili rokometaši trebanjskega Trima, novomeške Krke in Ribnice, s porazom pa so se morali sprijazniti Dobovčani, ki so gostovali v Trebnjem, kjer so bili večji del srečanja enakovredni domačinom, le v zaključku jim je nekoliko zmanjkalo moči.

Trimo Trebnje : Dobova 29:26 (16:14)

Trimo Trebnje: Djudjević 2, Florjančič, Grojzdek, Skol 8 (4), Kotar 3 (1), Sikošek, Repar, Udovič 7, Sašek 2, Željko 2, M. Grandovec, T. Grandovec 3, Mikec, Brana, Urbič.

Dobova: Miklavčič 8, Zafran, L. Humek, Rožman, K. Humek, Seferović 4 (2), Toporišič, Hardović 2, Prezelj, Supančič, Koprivc 1, Kučič, Cigler 1, Smojver, Hotko 11 (2), Blaževič.

Dobovčani so tekmo v Trebnje začeli bolje in Trebanjci so šele v zadnji minuti prvega polčasa uspeli priti do dveh zadetkov prednosti, na začetku drugega polčasa pa sta Tevž Grandovec in Uroš Udoviča Trimo popeljala do štirih zadetkov prednosti. Vendar se Dobovčani niso predali in do zaključka tekme domačinom niso dovolili, da bi prišli do večje prednosti od treh zadetkov, morebitno presenečenje pa je v zaključku srečanja z nekaj izvrstnimi obrambami preprečil tokrat zelo dobro razpoloženi vratar Brana, piko na i pa je minuto pred koncem z zadetkom za 29:25 postavil Rok Skol.

Rokometaši Trebnjega bodo v nadaljevanju prvenstva v sredo gostovali v Ormožu, Dobova pa bo v svoji dvorani gostila ekipo iz Izole.

Krka : Jeruzalem Ormož 28:21 (10:12)

Krka: Nunčič, L. Rašo 2, Jurečič 9 (5), Lavrič 1, Didovič 2, Okleščen 6, Pršina 1, Tomić, Irman 5, Jakše 1, D. Rašo, Bezgovšek, Orlič, Adamčič, Klobčar 1.

Jeruzalem Ormož: Lukman, Ocvirk 3 (1), Zidarič, Kavčič 3, Hebar, Šutalo, Žuran 5, Kocbek 1, Balent, Kosi 1, Ozmec 3, Mesarić, Petrovič, Rajšp, Cirar 3, Čudič 2 (2).

Rokometaši Krke so bili pred tekmo z Ormožani še brez osvojene točke, saj so v uvodni tekmi letošnjega državnega prvenstva doma izgubili z Rikom Ribnico, v prejšnjem krogu pa so v gosteh izgubili še v Dobovi. Tudi tokrat ji v prvem polčasu, kpo katerem so zaostajali za dva zadetka, ni kazalo najbolje, a so v nadaljevanju doživeli pravi preporod.

Na začetku so Novomeščani s tremi zadetki Jurečiča sicer povedli s 3:0, toda osem minut pozneje je domači trener Mirko Skoko moral vzeti minuto odmora, saj so gostje vodili s 7:5 in tako prednost zadržali do odhoda na odmor.

Na začetku drugega polčasa je Grega Okleščen z dvema zaporednima zadetkoma izid izenačil na 12:12, v 41. minuti pa je Jurečič spet popeljal Krko v vodstvo (17:16), šest minut kasneje pa je novomeško vodstvo naraslo na štiri, devet minut pred koncem pa je Krka z zadetkom Didoviča vodila s 24:17 in zmagovalec je bil odločen.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Hrastniku, ormoška pa bo gostila Trimo Trebnje. Obe tekmi bosta v sredo, 28. septembra.

Istrabenz plini Izola : Riko Ribnica 22:35 (10:18)

Istrabenz plini Izola: Gregorič 1, Jurič 2, Stopar 3, Božič 3 (2), Beganović, Selišnik 1, Čolič, Žgavec 1, Logar, Kecman 2, Vuković 1, Gomezelj 2, Poberaj 4, König 1, Čehovin, Madžarevič 1.

Riko Ribnica: Leban 2 (1), Fink 3, Grebenc 3, Knavs, Henigman 5, Skušek 5 (1), Pucelj 5, Pahulje 2, Nosan 4 (1), Klarič, Kovačič 4, Erak, Kljun 1, Perovšek, Kulenović, Košmrlj 1.

Ribničani so v Izoli v 12. minuti tekme vodili že s šestimi zadetki naskoka (3:9), v prvem polčasu pa je razlika nato narasla že na osem in bilo je jasno, da jim Primorci tokrat ne bodo kos. Največja razlika na tekmi je bila celo 14 golov.

Že v sredo bodo rokometaši Izole gostovali v Dobovi, Ribnica pa bo gostovala drugič zaporedoma, tokrat na Ptuju, kjer bo poskušala doseči še četrto zmago in se s tem še utrditi na vrhu prvenstvene lestvice.

Lestvica: 1. Koper 2013 6, 2. Riko Ribnica 6, 3. Urbanscape Loka 5, 4. Trimo Trebnje 4, 5. Maribor Branik 4, 6. Jeruzalem Ormož 3, 7. Krka 2, 8. Dobova 2, 9. Dol TKI Hrastnik 2, 10. Drava Ptuj 2, 11. Istrabenz Plini Izola 0, 12. Slovenj Gradec 2011 0.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava