ostali športi

Jorgić na Otočcu rešil domačo čast

25.9.2016 | 22:45 | I. V.

Darko Jorgić v finalu (Foto: Danilo Kesič)

Darko Jorgić v finalu (Foto: Danilo Kesič)

Otočec - Po eno prvo, drugo in tretje mesto so slovenski igralci namiznega tenisa osvojili na 18. mednarodnem prvenstvu Slovenije, ki ga je novomeški namiznoteniški klub Krka pripravil na Otočcu. Do suverene zmage med mladinci je danes prišel član novomeške Krke Darko Jorgić, drugo mesto sta med mladinkami v igri parov osvojili Ana Tofant in Aleksandra Vovk, tretje mesto pa je v ekipnem delu osvojila vrsta mladink.

Darko Jorgič je med posamezniki turnir začel šele v osmini finala, ko je s 4:2 premagala Madžara Istvana Molnarja, v četrtfinalu je bil s 4:0 boljši od Japonca Kašive, v polfinalu s 4:1 od Tajvanca Lija in v finalu suvereno s 4:1 od še enega Japonca Kajame. Med mladinkami je zmagala Japonka Kato, od Slovenk pa se je do četrtfinala prebila Aleksandra Vovk.

Med kadeti sta v čettrfinalu igrala dva Slovenca, Matija Novel in Luka Breznik, zmago v finalu pa je slavil Tajvanec Feng, med kadetinjami je bila najboljša Američanka Wangovaod Slovenk pa sta se z osmino finala najdlje prebili Lea Paulin in Katarina Stražar.

V igri dvojic je med fanti zmago slavila avstrijsko-japonska naveza Kolodziejczyk-Kayama, do četrtfinala pa so se prebile tri slovenske dvojice, poleg Krkinega para Peter Hribar-Tilen Cvetko še Jamšek-Paulin in Norčič-Želko.

Med dekliškimi dvojicami je bil finale slovensko-tajvanski, dekleti z daljnega vzhoda Pei-Ling Su in Ruei-Ling Ven sta bili od Ane Tofant in Aleksandre Vovk boljše s 3:1.

Turnir se je začel z ekipnim delom, kjer je med mladinci zmagala Japonska, Slovenija A pa je v četrtfinalu izgubila z Nemčijo. Med mladinkami je zmagala mešana ekipa Japonska-ZDA, Slovenijo A pa je v četrtfinalu izločila Hrvaška.Med kadeti je z7magala Nemčija, vse tri slovenske ekipe pa so izpadle v četrtfinalu, med kadetinjami pa je zmagala Francija, Slovenija A pa se je uvrstila v polfinale, kjer je izgubila z Nemčijo in tako osvojila tretje mesto.

Predsednik slovenske namiznoteniške zveze Novomeščan Marjan Hribar je bil po turnirju zadovoljen: "Z NTK Krka pod taktirko predsednika Tomaža Kralja smo opravili dobro delo. Na Otočcu se je zbralo več kot 50 mladih slovenskih igralcev in igralk. Večina med njimi je prvič oblekla dres z državnim grbom in nastopila v pisani druščini igralk in igralcev iz 26 držav. Nabirali so izkušnje, novo namiznoteniško znanje, prijatelje in se najbrž tudi odločali ali bodo vztrajali v sicer lepi in zdravi športni panogi, ki pa terja veliko odrekanja. Pa še nekaj: že drugič zapored v letošnjem letu smo na Otočec pripeljali ogromno potencialnih turistov, ki so nad pokrajino, kulinariko, hotelskim osebjem in sploh Slovenijo navdušeni. To je naš namiznoteniški kamenček v mozaik slovenske turistične ponudbe."

Tomaž Kralj, predsednik namiznoteniškega kluba Krka in tudi organizacijski direktor turnirja pa je po dobro opravljenem delu povedal "Po letošnji zelo uspešni tekmovalni sezoni – nova se bo začela oktobra – se od tega leta poslavljamo tudi z dvema uspešno izvedenima mednarodnima namiznoteniškima turnirjema. Zmagovalec junijskega (članskega) Jun Mizutani je kasneje osvojil bron na olimpijskih igrah, mladinskega, ki se je ravno končal, pa je dobil član našega kluba Darko Jorgić in tudi nas, organizatorje, iskreno razveselil. Naš trud se je tudi zaradi te zmage izplačal. Ravno tako pomembno kot ta podatka je tudi dejstvo, da so udeleženci oba turnirja v organizacijskem smislu pohvalili, kar predstavlja za nas nov izziv. Sedaj smo z mislimi pri novem državnem prvenstvu, začeti pa bomo morali tudi s pripravami na članski turnir, ki bo predvidoma aprila 2017, in na katerega bo znova prišlo okoli 220 igralcev iz 55 držav."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava