kronika

Potres pri Šentjerneju; danes brez elektrike

26.9.2016 | 07:10 | M. K.

Potres pri Šentjerneju; danes brez elektrike

Sinoči ob 23.14 uri so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencija RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo, zabeležili močan potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 74 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Šentjerneja. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,4. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Kostanjevice na Krki in okolice. Prebivalci so čutili še več šibkejših potresnih sunkov.

Dve prometni nesreči

Davi ob 2.01 je na avtocesti Grosuplje–Višnja gora v smeri Novega mesta osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila in poškodovano vozilo postavili nazaj na cestišče. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Sinoči ob 19.46 uri sta v Dolenji Nemški vasi v Trebnjem trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, posuli razlite motorne tekočine ter očistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 8.54 so v Krmelju, občina Sevnica, posredovali gasilci PGD Sevnica, ki so s tehnični posegom nudili pomoč policistom pri iskanju osebe.

Ob 11.42 so naselju Leskovec pri Krškem, občina Krško, gasilci PGE Krško z ostrešja stanovanjske hiše odstranili sršenje gnezdo.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo danes od 7.30 do 11.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR.GOMILA.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 10.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GORENJE GRADIŠČE PRI DOL. TOPLICAH;

- od 8.00 do 9.30 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŽDINJA VAS1;

- od 9.00 do 10.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP POGANSKE NJIVE;

- od 11.00 do 13.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP NOVA GORA PREČNA;

- od 12.00 do 13.30 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP STRAŽA;

- od 12.00 do 13.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DRGANJA SELA 2 2001.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da bo od 8.00 do 13.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP KAŠČA izvod Kašča.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije na področju nadzorništva Mokronog, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju TP Mirna Zapuže danes med 8.00 in 12.00 uro.

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo od 9.00 do 12.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. GLOBODOL na izvodu LOVSKA KOČA.

Nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo od 10.00 do 12.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PLEŠIVICA na izvodu Mikulaš desno.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah danes prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Krško mesto na območju TP Kostanjevica otok med 7.30 in 8.00 uro ter med 14.00 in 14.30 uro, ter na območju TP Smednik izvod – Ranč med 8.30 in 10.00 uro; na področju nadzorništva Sevnica na območju TP Zajčja gora izvod Krnc in izvod Šeško med 8.00 in 14.00 uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava