kočevsko-ribniško

Doživite Kočevsko letos že drugič

26.9.2016 | 15:15 | M. L.-S.

Letos je bilo na prireditvi okoli 50 stojnic, kar je največ do sedaj, ponudniki pa so prišli tudi od drugod. (Foto: M. L.-S.)

Letos je bilo na prireditvi okoli 50 stojnic, kar je največ do sedaj, ponudniki pa so prišli tudi od drugod. (Foto: M. L.-S.)

Prireditev je bila dobro obiskana, med obiskovalci pa je bilo tudi veliko otrok, za katere so organizirali tudi ustvarjalne delavnice. (Foto: M. L.-S.)

Prireditev je bila dobro obiskana, med obiskovalci pa je bilo tudi veliko otrok, za katere so organizirali tudi ustvarjalne delavnice. (Foto: M. L.-S.)

V okviru prireditve je potekalo tudi tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. (Foto: M. L.-S.)

V okviru prireditve je potekalo tudi tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Z včerajšnjimi Medenimi dnevi so v Kočevju sklenili tridnevno prireditev Doživite Kočevsko. Prireditev, ki so jo pričeli v petek zjutraj z medenim zajtrkom na mestni ploščadi, so pod skupnim imenom Doživite Kočevsko prvič organiziral lani, pod njeno okrilje pa so sklenili prireditve Medeni dnevi, Praznik mošta in divjačine ter Dan kultur, namesto Bazarja nevladnih organizacij, ki je do lani nekaj let spremljal Dan kultur, pa so letos v Pokrajinskem muzeju Kočevje predvajali film Kočevsko skozi čas.

Osrednji dogodek je bil v soboto Praznik mošta in divjačine s tekmovanjem v kuhanju divjačinskega golaža. Prireditev sta spremljala sejem domače in umetnostne obrti in glasbeni program, v katerem je letos nastopila zasedba Kranjci s kočevsko pevko Leo Likar. Tako po številu stojnic na mestni ploščadi, kot po številu tekmovalnih ekip, je bila letos udeležba na prireditvi rekordna. Prodajnih stojnic je bilo namreč kar okoli 50, golaž pa je kuhalo kar 17 ekip.

Obiskovalci pa so se ob pokušnji golažov lahko posladkali tudi s pečenim kostanjem in praženimi mandeljni, ki so jih nabavili, ker so se bali, kot je povedal v imenu organizatorja prireditve, Uroš Jelenovič iz Turističnega društva Kočevje, da kostanja letos ne bodo dobili. Kot običajno pa je bil obiskovalcem na voljo tudi jabolčni štrudelj, ki so ga spekle članice Turističnega društva Kočevje in je bil tudi letos velikanski, saj ga je bilo na voljo preko 100 porcij, novosti letos pa sta bili naravni napitki Okusite Kočevsko, narejeni iz lokalnih zelišč in jagodičevja, ter medeni liker v čokoladnih kozarčkih, ki a bo od sedaj naprej, kot je povedal jelenovič, stalnica v ponudbi Turističnega društva Kočevje.

Članice Turističnega društva Kočevje, ki je prireditev organiziralo v sodelovanju s še nekaterimi društvi in občino, so tudi izven konkurence kuhale golaž iz divjega prašička, tekmovalci pa so kuhali jelenji golaž. Po oceni komisije je letos najboljšega skuhala ekipa dnevnega centra Šent iz Kočevja.

Po pestrem celodnevnem dogajanju v soboto je včeraj na mestni ploščadi potekal še sejem čebelarskih in rokodelskih izdelkov. Medene dneve so popestrili s kulturnim programom, že tradicionalna pa je bila tudi maša za čebelarje v cerkvi Sv. Jerneja v Kočevju.

‹ nazaj

Galerija (62)

dozivite001
dozivite002
dozivite003
dozivite004
dozivite005
dozivite006
dozivite007
dozivite008
dozivite009
dozivite010
dozivite011
dozivite012
dozivite013
dozivite014
dozivite015
dozivite016
dozivite017
dozivite018
dozivite019
dozivite020
dozivite021
dozivite022
dozivite023
dozivite024
dozivite025
dozivite026
dozivite027
dozivite028
dozivite029
dozivite030
dozivite031
dozivite032
dozivite033
dozivite034
dozivite035
dozivite036
dozivite037
dozivite038
dozivite039
dozivite040
dozivite041
dozivite042
dozivite043
dozivite044
dozivite045
dozivite046
dozivite047
dozivite048
dozivite049
dozivite050
dozivite051
dozivite052
dozivite053
dozivite054
dozivite055
dozivite056
dozivite057
dozivite058
dozivite059
dozivite060
dozivite061
dozivite062

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava