namig za premik

Odpiranje zelenega okna, pod jezom

27.9.2016 | 17:00

Ob svetovnem dnevu turizma vabi Društvo Bober – Okoljsko gibanje Dolenjska vse svoje člane, simpatizerje in prijatelje na ODPIRANJE ZELENEGA OKNA, ki bo v torek, 27. septembra 2016, ob 17.00 uri pod jezom v STRAŽI.

Društvo Bober – Okoljsko gibanje Dolenjska deluje poleg okoljske , naravovarstvene, izobraževalne , trajnostne in samooskrbne dejavnosti tudi na eko turističnem področju ( zeleni turizem) ter ohranjanju naravne ter kulturne dediščine.

Namen svetovnega dneva turizma je okrepiti zavest, da je turizem ključnega pomena za mednarodno skupnost. Želi poudariti njegov vpliv na družbene, kulturne, politične, okoljske in gospodarske razmere po vsem svetu. V letu 2016 ga bomo praznovali s temo: TURIZEM ZA VSE s spodbujanjem univerzalne dostopnosti, pri čemer je še zlasti ZELENI TURIZEM tisti, ki ponuja največ možnosti za razmah tako turizma kot celotne družbe.

Na ta dan se bodo ob istem času, ob 17.00 uri, odpirala zelena okna po vsej Sloveniji,

Vabljeni na dogodek s simboličnim odpiranjem "zelenega okna", s čimer bomo poudarili pomen in posebnost zelenega eko turizma in kulturne dediščine ob reki Krki.

‹ nazaj