posavje

Krčani tožijo državo za 11,6 milijona evrov

27.9.2016 | 09:40 | M. M.

Župan občine Krško Miran Stanko (Foto: B. B., arhiv DL)

Župan občine Krško Miran Stanko (Foto: B. B., arhiv DL)

Ministrica Irena Majcen (Foto: M. M.)

Ministrica Irena Majcen (Foto: M. M.)

Krško - Na krškem okrajnem sodišču se bo danes začela obravnava tožbe Občine Krško proti državi, s katero zahtevajo izplačilo dobrih 11 milijonov evrov.

Po poročanju Dela je leta 2007 tedanja vlada skupaj z ARAO Krčanom v šestih protokolih obljubila za približno 40 milijonov evrov naložb, a krška občina tokrat toži »le« zaradi protokola o komunalni ureditvi. Župan Miran Stanko je za omenjeni časnik dejal, da so ocenili, da bodo v tem primeru najhitreje dosegli uspeh na sodišču in da bo sodba postala vzorec, na podlagi katerega bodo lahko uspešni tudi v primeru drugih protokolov.

Krčani sicer po devetih letih obljub upajo na dogovor z državo zunaj sodnih dvoran, a je ministrica za okolje in prostor Irena Majcen tovrstne protokole minulih vlad z občinami za Delo označila kot »katastrofo« in dala vedeti, da denarja ni, računa pa na varovalke, da posamezne investicije niso bile vodene, kot predvidevajo protokoli. Slednje je država takrat podpisala s Krčani ob iskanju lokalcije za izgradnjo jedrskega odlagališča. »Brez tega bi lokacijo za objekt po državi morda iskali še danes,« je za Delo še izjavil Stanko.

‹ nazaj

Komentarji (2)

27.9.2016Ocenideset 
Naj gre na polič vode raje ministrica, tiste fekalne iz NM. Mogoče se ji um zbistri tako kot so bistrega uma Novomeeški veljaki ki nikogar ne tožijo, čeprav se naprimer stanje problematike Žabjaka vleče že več sesetletij. V tem pogledu BRAVO Krška občina za pokončno držo !
30.9.2016OceniFranc 
Marsikaj se je podpisovalo, le, da so nekateri svarili, da so protokoli, le protokoli, da so obljube, ki jih ne bo zavezanec (država) izpolnil. Bo res zanimivo, če bo država tožbo izgubila, potem bo pa res moralo celo pravobranilstvo na "tnalo", da ne bo samo g. Bembič, na nižji plači. Zdaj je tudi čas da se vpraša odgovorne kdaj je suho skladiščenje radioaktivnih odpadkov uvrščeno v srednje ali nizkoradiaktivne odpadke, za katere se gradi skladišče, o čemer so pisali v zelenem gibanju. Tudi v NE so bol tiho v zvezi s tem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava