kronika

Pijan zapeljal s ceste, končal na policiji

27.9.2016 | 12:15 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Brežiški policisti so včeraj popoldne prejeli klic o nevarnem ravnanju moškega, ki naj bi v okolici Brežic hodil po vozišču in ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Policisti so takoj odšli na kraj in moškega izsledili. Ugotovili so, da je v bližini povzročil prometno nesrečo. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste v obcestni jarek, kjer je vozilo obstalo. 59-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligrama alkohola. Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, danes poročajo s PU Novo mesto.

Zasegli avtomobil

Ponoči so policisti med kontrolo prometa v Rojah pri Šentjerneju ustavili voznika avtomobila Opel astra. Med postopkom so ugotovili, da 47-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,82 miligrama alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o številnih kršitvah seznanili sodišče.

Skrita na podvozju tovornjaka

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so danes dopoldne, med opravljanjem mejne kontrole, na podvozju tovornega vozila našli skrita dva državljana Sirije, ki sta se na ta način skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Dva vloma

V okolici Krškega je v noči na ponedeljek nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odnesel štiri pnevmatike s platišči. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

V isti noči je v okolici Trebnjega nekdo z dvorišča nedograjene hiše ukradel strešne plošče. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava