dolenjska

V Mokronogu slovesno odprli prenovljeno križišče

27.9.2016 | 14:35 | J. S.

V Mokronogu so danes slovesno predali namenu obnovljeno križišče in novo trško ploščad. (Foto: J. S.)

V Mokronogu so danes slovesno predali namenu obnovljeno križišče in novo trško ploščad. (Foto: J. S.)

Slovesnosti se je pridružil tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Slovesnosti se je pridružil tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Mokronog - »Z današnjim dogodkom na novi trški ploščadi zaključujemo celovito urejanje trškega jedra. Začelo se je pred skoraj desetletjem, ni nam bilo lahko, a z dobro voljo, potrepljanjem in pripravljenostjo poslušati smo za številne težave našli rešitve. Verjamem, da dobre in prave,« je na današnji slovesni otvoritvi križišča in nove trške ploščadi dejal župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Gre za naložbo, vredno 1,1 milijona evrov, za katero je 60 odst. denarja prispevala država, ostalo pa občina, ki je tako zagotovila skoraj 447 tisoč evrov. Pogodbo so z izbranim izvajalcem del, novomeškim CGP-jem, podpisali oktobra lani, v okviru naložbe pa so prenovili križišče treh odsekov državnih cest – Trebnje–Mokronog, Mokronog–Boštanj in Mokronog–Zbure – ter uredili Florijansko cesto in trško ploščad.

Kot ob tem poudarja župan, z naložbo zagotavljajo bistveno boljšo prometno varnost, tudi za najbolj ranljive ciljne skupine, kot so invalidi, pešci in kolesarji. Slovesni otvoritvi se je pridružil tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ki je med drugim poudaril, da sta obe naložbi – tako obnovljeno križišče kot nova trška ploščad – pomembni pridobitvi za kraj in okolico. Ob tem je minister še napovedal, da bo država v prihodnjih letih še povečala podobna vlaganja v cestno infrastrukturo.

Župan Maver in minister Gašperšič sta sicer na današnji slovesnosti skupaj z direktorjem republiške Direkcije za infrastrukturo Damirjem Topolkom in vodjo projekta Bojanom Paplerjem preurejeno križišče ob spremljavi Občinskega pihalnega orkestra Trebnje in Trebanjskih mažoret tudi predala namenu. V krajšem programu, ki ga je povezovala Petra Krnc, so zapeli še mladi pevci in pevke mokronoške osnovne šole pod vodstvom Jelke Gregorčič Pintar, Lutkovna skupina Mokre tačke pa je pripeljala škrate Mokronožce.

Podrobneje o naložbi pa v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (5)

Otvoritev krizisca_ 001
Otvoritev krizisca_ 002
Otvoritev krizisca_ 003
Otvoritev krizisca_ 004
Otvoritev krizisca_ 005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava