posavje

V turizmu vse več ponudnikov

28.9.2016 | 09:00 | M. L.

Peter Misja, Branka Stergar in Ivan Molan ob pravkar odprtem zelenem oknu na Mostecu (Foto: M. L.)

Peter Misja, Branka Stergar in Ivan Molan ob pravkar odprtem zelenem oknu na Mostecu (Foto: M. L.)

Z leve: Nejc Pozvek, Marjetka Rangus, Peter Misja, Ivan Molan, Matejka Gerjevič in Alenka Černelič Krošelj (Foto: M. L.)

Z leve: Nejc Pozvek, Marjetka Rangus, Peter Misja, Ivan Molan, Matejka Gerjevič in Alenka Černelič Krošelj (Foto: M. L.)

Brodar Sandi Lončarič (Foto: M. L.)

Brodar Sandi Lončarič (Foto: M. L.)

Mostec - Ob včerajšnjem svetovnem dnevu turizma so dopoldne na Mostecu (pri Dobovi) na konferenci za novinarje predstavili letošnjo turistično sezono v brežiški občini in širše ter spregovorili tudi o načrtih in pričakovanjih v zvezi s turizmom.

Govorili so brežiški župan Ivan Molan, predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, direktorica Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj, predstavnika Fakultete za turizem Brežice Nejc Pozvek in prodekanka za študijske zadeve Marjetka Rangus, direktorica Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) Brežice Mateja Gerjevič in predsednica Občinske turistične zveze Brežice Branka Stergar. Zbrane je že v začetku nagovorila brežiška podžupanja Katja Čanžar.

Ivan Molan je med drugim dejal, da občina večino prireditev izvaja z ZPTM Brežice, ki se je že izkazal kot uspešen organizator. Na ta način Brežice postajajo glavno prireditveno mesto v Posavju.

Po besedah Petra Misje se občina Brežice s turistično ponudbo razvija dobro. Med podatki o slovenskem turizmu je omenil med drugim 6-odsotni porast števila nočitev.

Tiskovna konferenca je potekala v brodarski hišici na bregu Save, na kateri vozi znameniti moščanski brod. Brod so letos uspeli vpisali v register nesnovne kulturne dediščine Slovenije, kot je danes med drugim poudarila Alenka Černelič Krošelj. Posavski muzej Brežice se je za to trudil daljši čas. Černelič Krošljeva se je zahvalila sodelavki v muzeju dr. Ivanki Počkar, ki je v pripravah na vpis nizala nove podatke o brodu.

Turizem v brežiški občini v celem zadnjem obdobju raste, kot je ugotavljal Nejc Pozvek, ki je govoril o tukajšnjem turizmu po letu 1991. Kot je rekel, je turizem tukaj do pred nekaj let slonel na enem turističnem ponudniku, Termah Čatež, zdaj nekaj turističnega prometa že ustvarijo tudi drugi ponudniki.

S turizmom v brežiški občini se vse bolj povezuje brežiška fakulteta za turizem. Ta, kot je povedala Marjetka Rangus, sodeluje tudi v pripravi dolgoročnega razvoja turizma v občini Brežice.

Kot turistični ponudnik nastopa v zadnjem obdobju vse bolj tudi mesto Brežice, kot je pojasnila Matejka Gerjevič. ZPTM Brežice je s prireditvijo Brežice – moje mesto privabil 15.000 obiskovalcev, na dober odziv so naleteli tudi dogodki v starem brežiškem mestnem jedru, ki so ga poleti začasno zaprli za promet vozil.

Po besedah Branke Stergar so Brežice letos med nominiranci za žlahtno priznanje, ki ga podeljuje turistična zveza za urejenost krajev. Katero bo to priznanje, bodo vedeli kmalu. Po besedah Stergarjeve Občinska turistična zveza Brežice vključuje 18 turističnih društev in Društvo kmetic Brežice in tudi vsi ti sooblikujejo turistično ponudbo v občini.

V okviru  dogodka so na Mostecu tik ob Savi odprli tako imenovano zeleno okno, tretje zeleno okno v občini Brežice. Včeraj popoldne so odprli še eno v Kapelah.

‹ nazaj

Galerija (10)

IMG_3381
IMG_3386
IMG_3387
IMG_3388
IMG_3390
IMG_3394
IMG_3401
IMG_3403
IMG_3407
IMG_3408

Komentarji (1)

28.9.2016OceniSvetovni dan turizma - 27. september. Turizem za vse - splošna dostopnost. 
... iskrena čestitka v najjužnejše štajersko mesto Brežice, za včerajšnji dogodek - tretje zeleno okno ..., in kjer sonce prej vzhaja. Veselim se, da bom prebral/a - Dolgoročni razvoj turizma, ki ga skupno sooblikuje ZTPM - Moje mesto, Fakulteta za turizem, Brežice. V mestu treh okljukov, sedmih gričev, je današnja "novica - ena gospa je rekla, en gospod se je namrščil", da je Avtonomna cona Sokolc - Prvi narodni dom na Slovenskem, - prejela pismo iz Seidlove 01, da se IZSELIJO v treh dneh, ker se bodo pričela delna gradbena obnovitvena dela. Zamenjava kritine ter oken. Nujno potrebno!, toda ... Čestitka dipl. inž. gradbeništva Aleksandri Atanasković, https://www.google.si/search?q=ALEKSANDRA+ATANASKOVI%C4%86&espv=2&biw=1280&bih=918&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiIv56t2bHPAhUCahoKHaAVDP4Q7AkILQ#imgrc= _ ki je zagovarjala Diplomsko nalogo - PRENOVA NARODNEGA DOMA V NOVEM MESTU - julij, 2014, Univerza v Mariboru, Fakulteta za gradbeništvo. Vsem, ki jim je rojstno mesto, mesto stalnega bivanja - Novo mesto, malo v "srcu", priporočamo, da si preberejo - https://www.google.si/search?q=ALEKSANDRA+ATANASKOVI%C4%86&espv=2&biw=1280&bih=918&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiIv56t2bHPAhUCahoKHaAVDP4Q7AkILQ#imgrc=_ . Sedaj pa na UVOD_ , demos - kratos, bi v človek pričakoval, da bi vsaj EN mesec pred poslanim pismom bil - pogovor z Avtonomno cono Sokolc. Domnevati je, da se bo zgodil podoben ZAPLET, kakor se je zgodil spomladi v letu 2014, ko je tedanja podžupanja s POOBLASTILI ( Bolezenska odsotnost župana.) nadomeščanja župana, brez predhodnega osebnega stika - odklopila električni tok. Izmenični električni tok je - http://www.misteriji.net/zadnji-clanki/nikola-tesla-izumitelj-za-tretje-tisocletje.html . Napaka za napako sedanje novomeške oblasti, ki zavestno oglašuje ... spoštovani ata od Jana ... - "NOVO MESTO - PIŠE PRIHODNOST. ŽE 650.LET".

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava