dolenjska

Zeleno okno tudi v Žužemberku

28.9.2016 | 11:00 | L. M., foto: Občina Žužemberk

Zeleno okno tudi v Žužemberku

Žužemberk - Včeraj, ob svetovnem dnevu turizma, so v Sloveniji odprli 50 Zelenih oken, med katerimi je tudi Zeleno okno Žužemberka. S tem simbolnim dejanjem želi Turistična zveza Slovenije in koordinator projekta Jože Prah simbolno pokazati, da je turizem res za vse.

Z odprtjem turističnega Zelenega okna želijo opozoriti na izjemne danosti, ki jih ima Slovenija, predvsem manj znana območja, in sploh popularizirati turizem, osveščati o njegovem pomenu in vplivu na celoten svet, spomniti na zeleni turizem, ki je osnova za razvoj krožnega gospodarstva in celotne družbe.

Zeleno okno tudi v Žužemberku

Turistično društvo Suha krajina je tako v sodelovanju z Občino Žužemberk, včeraj v parku pri Pavilionu EASA Žužemberk odprlo Zeleno okno Žužemberka. Z njim so predstavili pogled na izjemno naravno in kulturno dediščino Suhe krajine, s pogledom na sv. Peter, ki ima 888 metrov nadmorske višine, cerkev sv. Roka in dolino reke Krke.

Zeleno okno sta odprla župan Občine Žužemberk Franc Škufca in podpredsednik Turistične zveze Slovenije Vlado Kostevc. V kulturnem programu je nastopil domači kantavtor Primož Pasar.

‹ nazaj

Galerija (4)

OKNO_001
OKNO_002
OKNO_003
OKNO_004

Komentarji (1)

28.9.2016OceniSvetovni dan turizma - 27. september. Turizem za vse - splošna dostopnost. 
... iskrena čestitka, za DOMISELNO okno v Žužemberku. Sporočilno. Dragi podpredsednik TZ Slovenija, Vlado Kostrevc, rojstno mesto - Brežice, ti iz metropole Novo mesto, javno prosim: " Turistična zveza Slovenije naj napiše pismo in PROSI, oblast v Novem mestu, DA-DA, končno že postavijo obvestilno tablo ob podarjenem spomeniku, (Kiparka iz Rusije- njeno diplomsko delo - olimpionik Leon Štukelj. Pa četudi se bo menda kip ODSTRANIL iz bodočega Trga novomeške pomladi in ga bodo že TRETJIČ prestavili v bližino sedanjega gledališča Anton Podbevšek teater!) - saj vi v zgornjem toku krožeče reke Krke ste že se ZAHVALILI - leta 2009 - http://www.lokalno.si/2009/11/14/58728/zgodba/v_spomin_olimpioniku_leonu_stuklju_in_njegovi_materi_mariji_milner/ . In če dodajte v PRIPROŠNJI _ DA-DA_ Le ZAKAJ ni dovoljeno prilepite spominsko ploščico na dveh kamnitih klopicah ob spomeniku trem talcem iz 2. svetovne vojne na Gornjem trgu, Glavnega trga v "noumejst". Kolikor je pošiljatelju znano, je izjemno bogata z motivi iz novomeške situle (MESTO SITUL!?) kiparsko stvaritev plačala _ http://www.skofija-novomesto.si/ . Njeno DARILO kakor urni mehanizem v SIVI novomeški hiši - številka 7.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava