dolenjska

Želijo vdihniti življenje stari šoli

28.9.2016 | 14:50 | M. Ž.

Mirnopeški svetniki so bili sinoči v vsem soglasni. (Foto: M. Ž.)

Mirnopeški svetniki so bili sinoči v vsem soglasni. (Foto: M. Ž.)

Želijo vdihniti življenje stari šoli

Mirna Peč - Mirnopeški svetniki, ki so se sinoči sestali prvič po poletnih počitnicah, so soglasno potrdili idejno rešitev za prostorsko ureditev stare šole v Mirni Peči, s katero ji želijo vdihniti življenje. Za to si sicer na občini prizadevajo že od odprtja nove decembra leta 2012.

Omenjena idejna zasnova obsega le preureditev pritličja, v nadstropje tokrat niso posegali. Tako so prostorih nekdanjega vrtca predvideli ureditev zdravstvene in zobozdravstvene ambulante, v ostalih prostorih pa muzej s stalnimi zbirkami znanih mirnopeških rojakov Lojzeta Slaka, Toneta Pavčka in Ludvika Stariča, oddelek glasbene šole in gostinski lokal. Na samem objektu bo potrebno nekaj manjših gradbenih posegov, in sicer nova vhoda za muzej in lokal. Obstoječa telovadnica pa ostaja nespremenjena, lahko pa bi se z manjšimi posegi spremenila v večnamensko dvorano.

Višje cene vrtca

Svetniki so med drugim na predlog osnovne šole Toneta Pavčka povišali cene vseh oddelkov vrtca Cepetavček. Glavni razlog za povečanje je sprememba števila otrok v oddelkih, saj se je zaradi vpisa v šolo do sedaj najštevilčnejše generacije prvošolcev, teh je bilo 47, izpraznilo več mest kot je bilo vlog za sprejem. Tako so po dolgih letih oblikovali oddelke z osnovnim normativom, do zdaj veljavna cena pa je bila izračunana na podlagi povečanega normativa. Tako je po novem ekonomska cena za oddelke prvega starostnega obdobja slabih 434 evrov (povečanje za 6,05 odst.), starostno skupino 3 do 4 leta 368 evrov (povečanje za 4,81 odst.) in za drugo starostno obdobje dobrih 332 evrov (povečanje za 16,92 odst.).

Potrdili so še elaborate o oblikovanju cen in storitev javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske vode, oskrbe s pitno vodo ter zbiranja in odvoza odpadkov, ki sicer v ničemer niso vplivali na veljavno ceno, v svet šole pa kot predstavnike ustanovitelja imenovali Francija Rovška, Natašo Rupnik in Damjana Zupančiča.

‹ nazaj

Galerija (8)

seja mirna pec02
seja mirna pec03
seja mirna pec04
seja mirna pec05
seja mirna pec06
seja mirna pec07
seja mirna pec08
seja mirna pec11

Komentarji (1)

16.10.2016OceniDr. Statik 
Ta šola je potresno ne varna, zato šo šli gradit novo. In bodo sedaj uporabili le spodnjo etažo?! Višek inteligence! V zgornjem štuku pa bo verjetno dnevni center za starejše... Lah ga je že obljubil. Idealno zanj, ko bo šel v kratkem v penzijo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava