dolenjska

Vrtec Lešnica: Gradili bodo pri OŠ

29.9.2016 | 19:00 | M. Ž.

Živ žav v vrtcu Marjetica na Lešnici bo kljub odločitvi za gradnjo novega pri osnovni šoli Otočec odmeval še nekaj časa. Graditi naj bi ga namreč začeli v letu 2018. (Foto: M. Ž.)

Živ žav v vrtcu Marjetica na Lešnici bo kljub odločitvi za gradnjo novega pri osnovni šoli Otočec odmeval še nekaj časa. Graditi naj bi ga namreč začeli v letu 2018. (Foto: M. Ž.)

Otočec - Končno je jasno, ali bo vrtec Marjetica na Lešnica dočakal prepotrebno obnovo ali bo zrasel nov pri otoški osnovni šoli. Na nedavnem sestanku so predstavniki novomeške občine s predstavniki Krajevne skupnosti Otočec in predstavnikom staršev otrok, ki obiskujejo vrtec na Lešnici, soglasno potrdili gradnjo novega vrtca.

Odločitev je bila sprejeta na podlagi temeljite primerjalne analize obnove obstoječega vrtca na Lešnici in novogradnje pri osnovni šoli, so pojasnili na občini. Ta je pokazala, da lokacija ob otoški šoli ustreza vsem normativom in minimalnim pogojem, ki jih za vrtce priporoča pravilnik. »Med prednostmi izbrane rešitve so predvsem zadostne zelene površine, novogradnja, ureditev prostorov v pritličju in lažja logistika zaradi neposredne bližine šole. Novogradnja bo tudi ugodnejša, saj je izbrana rešitev za 140 tisoč evrov cenejša od rekonstrukcije vrtca na Lešnici,« so navedli vzroke.

Ocenjena vrednost novogradnje znaša 610.800 evrov (brez DDV), prostor pa bo dobila na južni strani šole, na zelenici pod šolskim igriščem oziroma platojem. Gre za tri oddelčni vrtec, in sicer dva bosta namenjena za prvo starostno obdobje, eden pa za drugo starostno obdobje. Vrtec, ki bo prišel pod upravo šole, bodo predvidoma začeli graditi v 2018, predvidenih pa je tudi šest novih parkirišč.

Vrtec Ciciban, pod okrilje katerega sodi tudi lešniška Marjetica, si je sicer vseskozi prizadeval, da bi obnovili obstoječi vrtec. »Sedanja lokacija vrtca na Lešnici je tista, ki smo si jo vedno želeli ohraniti, saj nudi otrokom umirjeno okolje, odmik od prometnih cest, ponuja številne možnosti igre, raziskovanja v naravi in dobrega sobivanja s sosedi. Tako so menile tudi generacije staršev, ki so imele v tem vrtcu svoje otroke. Želja večine krajanov KS Otočec pa je bila gradnja novega vrtca pri osnovni šoli. Po predstavitvi obeh variant, kjer se je za ugodnejšo varianto izkazala novogradnja pri osnovni šoli Otočec, smo mnenja, da je to verjetno najboljša rešitev. Predstavljen načrt novogradnje vrtca ponuja nove možnosti. Zavedamo se, da dober vrtec naredimo predvsem ljudje, zato verjamemo, da bo držal dogovor, da bodo tudi v novem vrtcu delovali naši zaposleni,« je za Dolenjski list povedala Jožica Zec, ravnateljica Vrtca Ciciban.

‹ nazaj

Komentarji (4)

29.9.2016 1 (3) (2)Ocenijost 
macedoni in ekipa bodo postali tako zasovraženi da se še 20 let po končanem mandatu ne bodo mogli sproščeno sprehajati po mestu med meščani....čedalje več nas je takih ki jih videti ne moremo. Toliko sranja in razdvojenosti kot je ta ekipa zasejala po Nm pa še ne od leta 45 dalje v Nm.
3.11.2016Oceniucmana 
Rekonstrukcija hiše (sedanji vrtec) grajene leta okoli 1980 stane 915.976,00€ z DDV :) :)
3.11.2016Ocenijanez 
Koliko bo stala pa novogradnja pri šoli? in ali je res potrebno delati vrtec s 3 oddelki, če sta v času baby booma polna komaj dva. Je še Petrov vrtec na Otočcu, oba skupaj, kot sta sedaj, ravno pokrijeta potrebe Otočca. Če bi se delalo obnovo za dva oddelka, bi bilo zagotovo ceneje kot novogradnja.
21.11.2016OceniGorazd 
Upam, da se bo gradnja zeeelooo zavlekla, vsaj toliko, da grejo moji otroci iz vrtca v šolo. Sedanja lokacija je za vrtec najbolj primerna, umirjena, odmaknjena a vendar lepo dostopna. Moje mišljenje je, da je nekomu ta parcela z razgledom na Krko zelo všeč, bo pomojem hitro prodana kakšnemu dobremu županovemu prijatelju ali pa kakšnemu drugemu grebatorju

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava