mladi dopisnik

Obisk Gardalanda

29.9.2016 | 10:45 | Lucija Ogorevc, 9. r., OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Spominska fotografija ob obisku zabaviščnega parka v Italiji.  (Foto: Tadej Cizelj, 9. r.)

Spominska fotografija ob obisku zabaviščnega parka v Italiji.
(Foto: Tadej Cizelj, 9. r.)

Dobova - V četrtek, 15. septembra, smo imeli učenci devetega razreda zaključno ekskurzijo v Gardaland, katere smo se vsi veselili.

Odhod je bil kar sredi noči. Ob treh zjutraj nas je, še vse zaspane, avtobus odpeljal s šolskega parkirišča. Po šestih urah naporne vožnje smo prispeli. Prispeli smo še pred odprtjem zabaviščnega parka, zato smo si lahko ogledali sprejemno predstavo, v kateri je nastopila tudi maskota Gardalanda. Ob vstopu v park so nas sprejeli štirje glasbeniki, ki so igrali na bobne in dude.

Nato je sledilo tisto, kar smo nestrpno pričakovali. V skupinah smo se po parku odpravili do posameznih naprav. Park je zelo velik, zato smo si pomagali z zemljevidom, ki smo ga dobili ob vstopu.

V parku so različni tipi naprav, tako da smo vsi našli nekaj, kar nam je všeč. Veliko je adrenalinskih naprav, tam so tudi vodne naprave in otroški del parka. Tu sta tudi dva 4D kina, veliko vlakcev, raznih iger na srečo, različne trgovinice s spominki, bari in restavracije.

Vsi smo se zelo zabavali in čas nam je prehitro minil. Pozno popoldne smo namreč že zapustili park ter se odpravili proti avtobusu. Vmes smo se še fotografirali.

Med vožnjo proti domu smo bili vsi zelo utrujeni, zato smo spali. Tako nam je dolga vožnja kar hitro minila. Na zaključni ekskurziji smo vsi uživali in verjamem, da bi jo z veseljem ponovili.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava