Dan dejavnosti na OŠ Trebnje

29.9.2016 | 13:20

Dan dejavnosti na OŠ Trebnje
Dan dejavnosti na OŠ Trebnje

Trebnje - V četrtek, 22. septembra, so na naši šoli za učence od 6. do 9. razreda učitelji v sodelovanju z zunanjimi sodelavci pripravili dan dejavnosti z različnimi vsebinami.

Učenci 6. razreda so imeli kulturni dan. V uvodni uri so v krajši predstavitvi spoznali arabski svet, predvsem življenje tamkajšnjih otrok, nato pa so si v Slovenski kinoteki ogledali mladinski film z aktualno tematiko z naslovom Zeleno kolo. Film govori o zabavni in pogumni desetletni deklici Vadždi, ki v konservativnem okolju preizkuša meje dovoljenega. Veliko je pripravljena storiti, da bi končno zaslužila za kolo, tega pa vozijo le fantje… Po ogledu filma so si učenci ogledali še spomenik Rudolfu Maistru.

Sedmošolci so imeli športni dan, kjer so se preizkušali v športnih igrah, in sicer so se dekleta iz posameznih oddelkov pomerila med seboj v igri med dvema ognjema ter v štafetnih igrah, fantje pa v nogometu in košarki. Cilj športnega dneva je bil pri učencih razvijati pozitiven odnos do tekmovalnosti ter v športnem duhu spodbujati svoje sošolce.

Učenci 8. razreda so imeli kulturni dan z naslovom Zgodbe mojega kraja. Na njem so se seznanili s kulturnim utripom v kraju. V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje so zanje pripravili ustvarjalni delavnici Karikatura in Arheologija. Ob tem so se seznanili s krajani, ki so dejavni na kulturnem področju v kraju. Podrobneje so si ogledali tudi znamenitost v domačem kraju, in sicer župnijsko cerkev. Učenci so se pogovarjali z gospo Zofijo Globočnik. Ta jim je predstavila zgodbo svojih staršev, ki sta se spoznala v Rusiji med 1. svetovno vojno. Ob tem so se na zanimiv način srečali z eno od oblik zgodovinskega raziskovanja.

Devetošolci pa so imeli tehniški dan z naslovom Promet. Učenci so najprej poslušali pretresljivo osebno zgodbo invalidne osebe iz zavoda Še vedno vozim, a ne hodim. V nadaljevanju so prisluhnili predavanju o načinih reševanja, nevarnostih na cesti in drugih nezgodah v prometu ter o kategorijah izpitov za upravljanje vozil. Dan so zaključili z ogledom praktičnega prikaza reševanja ponesrečencev iz avtomobilov, ki so ga izvedli trebanjski gasilci. Ob tem so si učenci lahko ogledali tudi policijsko in električno vozilo, ki je pri njih zbudilo veliko zanimanja.

Učenci nestrpno pričakujemo naslednje dneve dejavnosti, ko bomo lahko na zanimiv način utrdili znanje o posameznih temah, ki ga pridobimo pri posameznih predmetih.

Učenci medijskega krožka z mentorico Majo Ogrinc, OŠ Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava