mladi dopisnik

Ekonomska in trgovska šole Brežice tudi letos v Evropskem tednu mobilnosti

29.9.2016 | 13:40 | Nadja Ivšić

Ekonomska in trgovska šole Brežice tudi letos v Evropskem tednu mobilnosti
Ekonomska in trgovska šole Brežice tudi letos v Evropskem tednu mobilnosti

Brežice - Tudi letos smo dijaki in zaposleni sodelovali v aktivnostih Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki jih je pripravila brežiška občina. Tako smo dijaki Nika Kranjc, Tjaša Kos, Patricija Vintar, Izidor Fakin in profesorica Nadja Ivšić v soboto, 17. septembra 2016, kolesarili od Radeč do Brežic. Nismo se ustrašili jutranjih nalivov, zato smo bili nagrajeni z lepim sončnim dnem in prijetnim kolesarjenjem po zgledno urejeni pohodniško-kolesarski poti ob Savi.

V sredo, 21. septembra 2016, smo v Mestni hiši dijaki 4. letnika programa logistični tehnik predstavili in interpretirali rezultate, ki so jih pridobili s štetjem prometa na edinem semaforiziranem križišču v Brežicah ter v krožišču Bizeljske, Trdinove in Majstrove ulice. Izsledke pouka na terenu sta, kot uvod na javni razpravi na temo Celostna prometna strategija občine Brežice, predstavila dijaka Špela Žagar in Aleš Ulčnik.

Zadnji dan ETM, v četrtek, 22. septembra 2016, na dan brez avtomobila, smo dijakinje 2. letnika programa pedšolska vzgoja Tamara Blatnik, Nuša Dobršek, Kristina Hribar in Petra Vidmar pomagale pri izvedbi delavnic za osnovnošolce, ki jih je na Cesti prvih borcev pripravila brežiška občina.

‹ nazaj

Galerija (5)

_sola
_sola__1_
_sola__2_
_sola__3_
_sola__4_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava