kronika

Na tovornjaku v Revozovi proizvodnji našli tujce

29.9.2016 | 14:00 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: B. D. G., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: B. D. G., arhiv DL)

Policisti obravnavajo vse več primerov, ko so tujci skriti v delih tovornega vozila ali na vlakih, da bi se izognili mejni kontroli. Po naših podatkih so jih nekaj našli celo v novomeškem Revozu, kar so za Dolenjski list potrdili na Policijski upravi Novo mesto: "V tovornem vozilu, ki ga je vozil romunski državljan, so bili odkriti trije državljani Afganistana. Po zaključenem postopku so bili tujci predani hrvaškim varnostnim organom."

Na območju Novega mesta in v Posavju so včeraj poleg omenjenih treh Afganistancev policisti izsledili še šest državljanov Kosova, ki so jih po zaključenem postopku prav tako predali hrvaškim varnostnim organom, državljana Bosne in Hercegovine in državljana Albanije, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito, pa so namestili v azilni dom.

Da so tujce našli “šele” v Revozu, je precej nenavadno, a se to ni godilo prvič. "Ne gre za prvi tak primer, policisti namreč pogosto že na mejnih prehodih odkrijejo tujce, ki se skriti med tovorom ali na podvozjih tovornih vozil in se skušajo izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v državo. Več poskusov izognitve mejni kontroli obravnavamo tudi na tovornih vlakih ob vstopu v državo. Po zaključenih postopkih v večini primerov policisti tujce predajo hrvaškim varnostnim organom," so še zapisali na novomeški PU.

"Drži, na enem od kamionov, ki so včeraj pripeljali vgradne dele za Revozovo proizvodnjo iz Romunije, so bili tudi trije pribežniki. O tem smo takoj obvestili policijo, ki je tudi zadevo prevzela," je dogodek za Dolenjski list potrdila tudi Nevenka Bašek Zildžović, vodja službe za odnose z javnostmi v Revozu in dodala : "V letošnjem letu je bil to prvi takšen primer, enega podobnega smo zabeležili tudi lani. Varovanje v Revozu je na zelo visoki ravni in smo ga pred kratkim tudi okrepili, pri reševanju problematike pa tudi sodelujemo s predstavniki oblasti, carino, policijo …"

‹ nazaj

Komentarji (2)

29.9.2016Ocenitayka 
hahahahhaha REVOZ ja sej itak vse in vsakega not zaposlijo hudo tiste ki bi pa delal radi pa not ne pridt,sodrga jedna
29.9.2016Ocenitayka 
Dopisujem itak pa je REVOZ tovarna za robote ne LJUDI še scat ne moreš ko te tišči...da o pavzi le sanjaš sam teraj ko BUDALA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava