FOTO: Prijatelji metliške črnine letos trgali v zadružnem vinogradu

29.9.2016 | 20:00

FOTO: Prijatelji metliške črnine letos trgali v zadružnem vinogradu
FOTO: Prijatelji metliške črnine letos trgali v zadružnem vinogradu

Vidošiči, Metlika - Klub prijateljev metliške črnine, ki je bil leta 2004 ustanovljen v Metliki, je že prvo leto pripravil tudi trgatev grozdja, ki je pomembna sestavina metliške črnine. Vsako leto trgajo grozdje v drugem vinogradu po vsej Beli krajini, letos pa so se člani zbrali na trgatvi že trinajstič.

V današnjem lepem jesenskem četrtku je okrog 90 trgačev trgalo grozdje v vinogradu Kmetijske zadruge v Vidošičih. Okrog cerkvice sv. Ane so obrali okrog 6.500 trt modre frankinje. Vodja Vinske kleti KZ Metlika Andrej Škof je dejal, da trgačev ne bo prej spustil domov, dokler ne bodo natrgali vsaj devet ton grozdja, ki je bilo letos zelo zdravo in sladko. Kot je dejal direktor KZ Metlika Jože Cajnar, postaja metliška črnina vse bolj prepoznavna blagovna znamka tudi po zaslugi Kluba prijateljev metliške črnine, ki ga že vrsto let uspešno vodi predsednik uprave podjetja Kolpa iz Rosalnic pri Metliki Mirjan Kulovec.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (21)

29.9.2016Ocenivinogradnik 
Sramota za Desus in Karla Erjavca.Desus se bori samo za partijske pokojnine, ki bojo imeli višjo pokojnino za 210 €; navadni upokojenci, ki garajo celo življenje pa samo 2,1 €
29.9.2016 1   (1)   (0)   Ocenirealist 
vinogradnik alias delavec za to ni kriv Erjavec, temveč tako zelo tudi s tvoje strani hvaljeni kapitalizem! Hotel si ga , zdej ga imaš! In polno uživaj v njegovih vrednotah!! V parlamentu so desni poslanci, ki se propagirajo za poštenjake, veselo podprli nov zakon, po katerem bodo prejemali cca 250€ mesečno več. ŠIRNA SLOVENIJA PA BI TI BILA ZELO HVALEŽNA, ČE JI RAZLOŽIŠ POJEM " PARTIJSKA POKOJNINA! Po osamosvojitvi , če še ne veš, partije ni več ....
30.9.2016Ocenirealist1 
Dodatek pokojnini zaradi udeležbe v NOB bi bil kvečjemu lahko 2 eura od osamosvojitve naprej , kapitalizem je boljši kot socijalizem (MLADI SE IZELJUJEJO V KAPITAISTIČNE DRZAVE, NE POZNAM NOBENEGA KI HODI V SOCIJALISTIČNE DRZAVE , RAZEN VIOLETE TOMIČ KI HODI V VENEZUELO IN NJENI PRIJATLI IZ ZL)
30.9.2016 1   (1)   (0)   Ocenibrane iz straže 
Kaj pa je narobe, če je Violeta bila v Venezueli? Vrli komentatorji, tu naj bi govorili o lepi trgatvi in vremenu, ki nas razvaja. Vaše zdrahe in travme pa zdravite kje drugje! Haug!
30.9.2016 1   (1)   (0)   Ocenirealist 
realist1 - drži, da mladi zapšuščajo to usrano državo. Nič čudnega, ko pa tu vlada neoliberalni kapitalizem najhujše vrste. Kapitalizem je že sam zase kruta družbena ureditev, a tako krutega kot ga živimo v Sloveniji, so na zahodu doživljali pred dvesto leti!! Sicer pa - tudi v Jugi jih je kar nekaj odšlo na delo na zahod, pšredvsem v Nemčijo. In kaj imajo danes od tega? Večina si še toliko ni ustvarila, kot si je večina doma zaposlenih! Le redki so uspeli ali tam tudi ostali...Praviš, da je kapitalizem boljši kot socializem. Pa saj ga imaš, k temu pa tudi negotove kapitalistične plače in penzije! Kaj torej stokaš!! A tisto pravo šele prihaja. Še boš cvilil, kot pujs pred zakolom ;-))!
30.9.2016Ocenirealist1 
Nekdo ki je prepričan socijalist ali pa če temu rečemo komunist , nikoli ne more bit dober gospodar v tržnem gospodarstvu ker mu izkušnje iz planskega gospodarstva škodijo. Takšen kapitalizem kot ga imajo v sosednjih državah, brez 70 letne komunistične socijalistične podlagage , je normalnemu človeku zaenkrat najbolj sprejemljiv, vsi grejo tam (mladi, begunci, migranti,..). Tudi v 90 % firm , ki so 100% v tuji lasti lepše ravnajo z delavci , kot v tistih v katerih je preko različnih skladov lastnik država SLOVENIJA, Pri nas so zaščiteni ko medvedi samo delavci v državni upravi, Slovenijo bo rešu tisti ki bo Slovenijo upravljal z 50% zaposlenimi v državni upravi , 50% jih je tam preveč , žal pa niso sposobni niti za trgatev , niti , da bi pasli ovce ali krave.
30.9.2016OceniNi vse zlato, kar se sveti 
Ma kaj nakladaš!! Kitajska je bila in še je komunistična država, ki je takorekoč že lastnica ZDA. Pokupili so ameriško gospodarstvo, pa še jim je ostalo več dolarske gotovine, kot jo premorejo ZDA kot izdajateljica in njeni prebivalci in firme skupaj !! Zlate rezerve pa so itak v lasti družine Rothschild! Z Veliko Britanijo ni kaj dost drugače. Gospodarstvo razprodano tujcem, Narodna banka pa v lasti - evo zopet (že od bitke pri Trafalgarju) - Rothschildov!In kje za hudiča sedaj vidiš uspešnost kapitalizma?? Če so takorekoč lastniki največje kapitalistične države na svetu - komunisti?? Hahahaha, nevednost je hudič, a ne??
30.9.2016OceniUps!!! 
Kapitalizem je uspešen le za 10% ljudi na zemeljski obli, za vse ostale je ena sama mizerija ....
3.10.2016Oceniabecedarij 
meni gre pa vsak dan boljše..
4.10.2016Ocenipopijaš 
Da, da ! Margarina je zakon.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava